Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek IDC: succes RFID is afhankelijk van netwerkcapaciteit

Amsterdam, 14 maart 2005 - Uit onderzoek van IDC blijkt dat de implementatie van radio frequency identification (RFID) een enorme impact zal hebben op bedrijfsnetwerken. Daarom concludeert IDC dat het succes van grootschalige RFID-implementaties voor een belangrijk deel afhankelijk is van de beschikbare netwerkcapaciteit. Een netwerk moet in de ogen van IDC in staat zijn grote hoeveelheden RFID-data te verwerken en dit bovendien op een intelligente manier te doen, waardoor data op een veilige manier getransporteerd kan worden naar de grens van het bedrijfsnetwerk met andere (publieke) netwerken. In het onderzoeksrapport roept IDC bedrijven op om op zeer korte termijn actie te ondernemen. Alleen op die manier kunnen bedrijven zich fatsoenlijk voorbereiden op de uitrol van RFID.

Het onderzoek Planning for Proliferation: The Impact of RFID on the Network is uitgevoerd in opdracht van Cisco Systems. Voor het onderzoek heeft IDC interviews gevoerd met retail- en logistieke bedrijven die recent gestart zijn met RFID. Uit deze gesprekken blijkt dat de impact op bedrijfsnetwerken niet alleen veroorzaakt wordt door het hoge aantal RFID-chips, maar vooral ook door de hoeveelheid data die een chip kan bevatten en het aantal keren dat een chip gescand wordt gedurende het logistieke proces.

Het volledige persbericht kunt u vinden in de Cisco Newsroom.

Het onderzoeksrapport is op te vragen bij de Cisco persdesk via onderstaande contactgegevens.


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl http://www.cisco.nl