VGZ ZORGVERZEKERAAR U.A.

Trias en VGZ-IZA ondertekenen fusieovereenkomst

Zorgverzekeraar Trias (Gorinchem) en VGZ-IZA (Nijmegen) hebben vandaag hun voornemen tot fusie bekrachtigd met de ondertekening van de fusieovereenkomst. Dit onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthoudende instanties (o.a. NMa, Cvz en De Nederlandsche Bank). Er ontstaat dan één groep van bedrijven waarbinnen de merken Trias, VGZ en IZA ieder hun bestaansrecht behouden.

De merken binnen de nieuwe combinatie vertegenwoordigen samen ruim 3 miljoen verzekerden. Er werken ongeveer 3.000 medewerkers. Met het nu ondertekenen van de fusieovereenkomst lopen partijen precies in de pas met de voornemens zoals beschreven in de eerder ondertekende intentieovereenkomst.

De eerste stap in dit voornemen is dat Trias Aanvullende Verzekeringen, welke de aanvullende verzekering en de particuliere polis voert, wordt ondergebracht bij de coöperatie VGZ-IZA. De bestuurlijke operationele verantwoordelijkheid blijft in eerste instantie bij Trias Ziekenfonds. Daarna, bij aanvang van de invoering van de standaardverzekering, of uiterlijk met ingang van 1 januari 2007, zal Trias Ziekenfonds worden samengevoegd met Trias Aanvullende Verzekeringen en daarmee ook gaan behoren tot de coöperatie VGZ-IZA-Trias. De bedrijven binnen de nieuwe coöperatie zullen zich in hoofdzaak richten op zorgverzekeringen.

Trias, VGZ en IZA beogen met deze fusie zich voor te bereiden op de komst van de standaardverzekering. Het fusietraject zal niet leiden tot gedwongen ontslagen..


---


---