Ingezonden persbericht


Portland Europe brengt Acronis Expert Suite 8.0 dé anti-spyware-oplossing

proactieve tools beschermen pc s

Zoetermeer, 14 maart 2005 - Elektronisch softwaredistributeur Portland Europe brengt met ingang van vandaag Acronis Privacy Expert Suite 8.0 op de markt. De nieuwe release bevat een aantal spectaculaire upgrades. Zo is versie 8.0 onder andere voorzien van een proactieve, real-time anti-spyware-oplossing. De software kan geselecteerde mappen of disks scannen en voorkomt dat verborgen programma s op de pc staan waarmee de toetsaanslagen van eindgebruikers geregistreerd kunnen. Het updaten van Acronis Privacy Expert Suite 8.0 gebeurt volledig automatisch.

Acronis, technologieleider op het gebied van storage, speelt met de royaal opgetuigde Acronis Privacy Expert Suite 8.0 direct in op de huidige marktsituatie. Avivah Litan en Ray Wagner van de Gartner Group stelden al in juli 2004 in hun onderzoeksrapport The Growing Threat of Online Attacks on Consumers dat identiteitsdiefstal en financiële fraude epidemische vormen begint aan te nemen. Deze vormen van criminaliteit bestaan overigens al zeer lang. Desondanks ziet de Gartner Group één belangrijk verschil: internet voorziet kwaadwillenden van een grote hoeveelheid nieuwe, on-line methoden voor het oplichten van nietsvermoedende slachtoffers. Spyware is er één van.

Proactief spyware bestrijden

Spyware behoort tot de meest destructieve applicaties die een systeem kunnen binnendringen, vertelt George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe. Alleen op een proactieve manier kun je spyware effectief bestrijden, vóórdat het systemen beschadigt of besmet. Dát doet Acronis Privacy Expert Suite 8.0. Bovendien biedt de upgrade meer tools die het beveiligingsniveau verbeteren, zoals File Shredder, Drive Cleanser, Internet Cleanup, System Cleanup, Applications Traces Cleanup, Pop-up Blocker en Paging File Cleaner. Op dit moment is het de meest uitgebreide beveiligingsoplossing voor systemen en internet.

Editor s Choice Award

De kwaliteit van Acronis Privacy Expert Suite is ook de vakpers opgevallen, gaat Van Brugge verder. Afgelopen jaar werd de oplossing gehonoreerd met de Editor s Choice Award van de Amerikaanse uitgave van PC Magazine. Dit jaar zijn veel van de belangrijkste functies verbeterd. Verder is de software voorzien van diverse nieuwe opties die de privacy van gebruikersinformatie nog beter waarborgen. Dankzij het toevoegen van de proactieve monitoring, de beveiliging van de belangrijkste systeembronnen én de mogelijkheid bestanden individueel of in bulk te versnipperen , is Acronis Privacy Expert Suite 8.0 momenteel de beste anti-spyware-oplossing. De complete toolkit is de ideale aanvulling op antivirus- en firewallsoftware.