Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Nieuw project PGB: 'Jongeren in Spiegelbeeld'

BARENDRECHT (maandag 14 maart 2005) - Het Platform Gehandicapten Barendrecht (PGB) start dinsdag 15 maart bij de Christelijke Scholengemeenschap Calvijn (locatie Botter) met het project 'Jongeren in Spiegelbeeld'. Circa 70 vierdejaars VMBO-leerlingen van deze middelbare school nemen deel aan het project, dat de hele dag zal duren. Met de themadag wil het PGB de jeugd inzicht geven in het dagelijks leven van gehandicapten. Aan het einde van de dag (rond 15.00 uur) zal de Barendrechtse burgemeester, M.Th. van de Wouw, het project afsluiten.

Het project 'Jongeren in Spiegelbeeld' bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. In het praktijkdeel gaan de scholieren ervaren hoe het is om te leven met een handicap. Zo moeten de leerlingen, die ieder een denkbeeldige handicap krijgen toegewezen, op school diverse opdrachten uitvoeren. Enkele sprekende voorbeelden daarbij zijn: . geblinddoekt en met een 'taststok' de weg zien te vinden . lunchen zonder de handen te gebruiken, maar wel met hulp van een medescholier . in een rolstoel een parcours rijden met enkele alledaagse hindernissen

Voor het eerst op een middelbare school
Voor het Platform Gehandicapten Barendrecht is het de eerste keer dat een project wordt georganiseerd op een middelbare school. In het verleden gebeurde dat met een ander lespakket al wel diverse malen op Barendrechtse basisscholen. Ook bij die bijeenkomsten konden leerlingen ondervinden dat gehandicapten niet 'zielig' zijn, maar dat men wel rekening met hen moet houden.

Noot voor de pers,