Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-03-2005 - Persberichten District I

JOGGER AANGEREDEN
DORDRECHT Op de Brouwersdijk is zondag 13 maart een jogger aangereden door een snorfiets. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Dordrecht, werd van achteren aangereden. De dader ging er te voet vandoor via de Brouwersdijk de H.F. Tollenstraat in. De jogger is voor onbekende verwondingen in het ziekenhuis behandeld. De snorfiets is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

VERNIELINGEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft zondagmiddag 13 maart drie jongens (12, 12 en 14 jaar) uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een gebouw aan de Lindelaan. De politie kreeg een melding dat de jongens het gebouw bekrasten. Ter plaatse werden twee jongens aangehouden. De derde meldde zich later vrijwillig op het bureau. De ouders van de jongens zijn geinformeerd. De jongens hebben een HALT-verwijzing gekregen.

INBREKERS AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van 14 maart twee mannen van 38 en 25 jaar uit Oosterhout en Rotterdam aangehouden op de Langeweg. De politie voerde een routinecontrole uit. Een van de personen was bij de politie bekend als inbreker. Daarop werd de bestuurder gevraagd of de auto van binnen bekeken mocht worden. Dit werd toegestaan. In de auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan, evenals autoradios, navigatiesytemen. Deze zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De mannen zijn ingesloten. De (technische) recherche verricht onderzoek.