Politie Zaanstreek-waterland


19:40 13-MRT-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Joyrider zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft een 17-jarige Purmerender aangehouden omdat hij wordt verdacht van het opgeven van een valse naam, rijden zonder rijbewijs en joyriding. Agenten zetten de personenauto aan de kant voor controle. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen en gaf zenuwachtig een naam op. Passagiers van de auto gaven echter een heel andere naam op van de bestuurder. Na aanhouding bekende de jongeman dat hij de auto stiekem had meegenomen om wat rond te rijden en dat hij geen rijbewijs had. Na verhoor is hij door zijn vader opgehaald.

01:07 14-MRT-05
ZAANDAM, WESTZANERDIJK

Man aangehouden in nieuwbouw

Een 21-jarige man uit Woerden is aangehouden nadat hij werd aangetroffen op een afgesloten bouwterrein. Na een melding troffen agenten op het terrein, waar een woning in aanbouw staat , de man aan met een portofoon in zijn hand. In het nieuwbouwpand werden goederen aangetroffen die mogelijk klaar waren gelegd om mee te nemen. Omdat de man geen zinnige verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid is hij ingesloten om nader te worden gehoord.

21:00 13-MRT-05
ZAANDAM, ARIS VAN BROEKWEG

Overval tankstation

De politie onderzoekt een gewapende overval op een tankstation. Op zondagavond kwam, vlak voor sluitingstijd, tegen negen uur een man met een vuurwapen binnen. Hij dreigde met het wapen en eiste geld van twee aanwezige vrouwelijke personeelsleden van het tankstation. De overvaller werd omschreven als een 18 tot 25-jarige lange man met een tenger postuur. Hij was helemaal in het zwart gekleed en is na de overval met een tasje, met een onbekende hoeveelheid geld, vertrokken.

21:33 13-MRT-05
ZAANDAM, AMSTERDAM

Gestolen auto, vuurwapen en zwaard

Een 36-jarige Zaandammer en een even oude plaatsgenote zijn door de politie in Amsterdam aangehouden met een, eerder deze maand in Zaandam, gestolen auto. In de auto werd door de agenten een geladen revolver, een zwaard en een mes aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau in Zaandijk en in verzekering gesteld. De wapens en auto zijn in beslag genomen. De recherche van de politie Zaanstreek-Waterland doet het onderzoek in deze zaak.

12:27 14-MRT-05
PURMEREND, JAAGWEG
Rijden tijdens ontzegging
De politie heeft een 50-jarige man uit Purmerend aangehouden die reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Agenten herkenden de verdachte toen zij hem zagen rijden en zetten hem aan de kant. Omdat hij al enkele malen eerder betrapt werd op rijden in een motorrijtuig tijdens een ontzegging is het voertuig in beslag genomen. De man werd na verhoor met een bekeuring heengezonden.

12:34 14-MRT-05
ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN
Winkeldievegge aangehouden
Een 33-jarige vrouw uit Zoetermeer is door de politie aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt toen zij voor ruim 130 euro aan drogisterijartikelen in een geprepareerde tas voorbij de kassa meenam. De vrouw werd al eerder voor winkeldiefstal gepakt en verklaarde dat zij de goederen meenam om haar verslaving aan verdovende middelen te bekostigen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-140305


21:45-01:15
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Drankrijders

Tijdens diverse alcoholcontroles zijn het afgelopen weekend in Zaanstad vier drankrijders aangehouden. Op de Fortuinweg in Zaandijk werd zondagmiddag een 34-jarige Zaandammer aangehouden. De bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij aan het bellen was (niet handsfree). Bij het aanspreken van de man roken de agenten een alcohollucht. Een blaastest bevestigde het vermoeden van drankgebruik; de man had anderhalf keer zoveel alcohol in zijn bloed als is toegestaan. Zondagochtend haalden agenten een 27-jarige automobilist uit de Midden-Beemster van de weg. De drankrijder reed al slingerend, met een lage snelheid van ongeveer 60 km per uur, over de snelweg (A8) in Zaandam. De bestuurder had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. Een 61-jarige Zaandammer liep in de nacht van zaterdag op zondag op de Rosmolenstraat tegen de lamp. De automobilist had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. De man werd betrapt tijdens een alcoholcontrole in Zaandam waarbij in totaal 241 bestuurders staande werden gehouden voor een blaastest.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tijdens een alcoholcontrole op de Vermiljoenweg in Zaandam een 24-jarige man uit Wijdewormer aangehouden. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

09:03 -12:00
ILPENDAM, JAAGWEG

Nauwelijks hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg in Ilpendam reden zaterdagochtend slechts enkele automobilisten te hard. De hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur. Bijna tweeduizend voertuigen passeerden de controle.

12-MRT-05
WESTZAAN/ASSENDELFT, WESTZANERWEG/PROVINCIALEWEG/NAUERNASEWEG

Veel hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Nauernaseweg in Assendelft reed zaterdagavond één op de vijf bestuurders te hard. Dezelfde avond werd ook op Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen gecontroleerd. Hier reed één op de tien bestuurders te hard. Op dezelfde weg en op de Westzanerweg in Westzaan ging het er zaterdagmiddag een stuk rustiger aan toe. Op beide 80-km-wegen bedroeg het aandeel snelheidsovertredingen overdag ongeveer vier procent. Op alle wegen werden hoogste snelheden gemeten van rond de 110 km per uur.

09:45-12:00 13-MRT-05
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
42 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat werd zondagochtend een hoogste snelheid gemeten van 92 km per uur. Eén op de twintig bestuurders reed te hard.


---- --