Time : 11:05:03 AM
Date : Tuesday, March 15, 2005
Sender Name: Fidelity Investments

Fidelity versterkt aanwezigheid in Europa en Azië

Als grootste beleggingsmaatschappij ter wereld blijft Fidelity bezig haar wereldwijde aanwezigheid te vergroten. Dit blijkt onder meer uit de opening van drie nieuwe kantoren in Duitsland, India en Zuid-Korea.

Brussel, 14 maart 2005 - Met de opening van drie nieuwe kantoren, met drie nieuwe beleggingsteams, is Fidelity nu aanwezig in 22 landen, verspreid over de hele wereld.

In Duitsland, waar Fidelity sinds 1992 actief is, staat Klaus-Jürgen Baum aan het hoofd van het nieuwe kantoor. Hij legt uit: "We hebben in Duitsland in de afgelopen 5 jaar een flinke groei doorgemaakt en we zijn hier op dit moment nummer 7 als het gaat om het totaal beheerd vermogen. Met de opening van dit nieuwe kantoor zetten we een volgende stap, omdat we Duitse beleggers nu direct een compleet pakket producten en diensten kunnen aanbieden."

In Azië heeft Fidelity al zo'n 35 jaar ervaring. Dat begon met de opening van een kantoor in Tokio in 1969, in de jaren daarna gevolgd door vestigingen in Hongkong, Taiwan en Singapore. Ashu Suyash, hoofd van Fidelity in India, legt uit dat Fidelity "sinds halverwege de jaren 1990 al in Indiase aandelen belegt. We hebben gezien dat deze markt zich zeer gunstig ontwikkelt en zijn van mening dat de beleggingsmarkt zich hier aan het begin bevindt van een langdurige groeifase. We zijn blij dat we in deze opwindende markt een cruciale rol kunnen spelen."

In Zuid-Korea is Fidelity sinds 5 jaar aanwezig en is het plan om deze maand tien nieuwe fondsen te lanceren, waaronder een internationaal aandelenfonds, een internationaal obligatiefonds en een Koreaans aandelenfonds. De ontwikkeling van de Koreaanse markt verloopt in de ogen van Even Hale, hoofd van Fidelity in Zuid-Korea, volgens een logisch pad: "We zijn in dit land nu al een van de grootste buitenlandse aanbieders van beleggingsfondsen en we zijn bezig om ons aanbod te vergroten. We zijn ervan overtuigd dat Korea het potentieel heeft om, naast Japan, een van de grootste beleggingsmarkten in Azië te worden."

Al in februari introduceerde het nieuwe Duitse beleggingsteam, dat wordt aangevoerd door Klaus Mössle, zijn eerste fonds: het Fidelity Deutschland Select Fonds, dat belegt in Duitse aandelen en vanuit Frankfort beheerd wordt door Alexandra Hartmann.
Het Indiase team, onder leiding van Ashu Suyash zal binnenkort een sterk gespreid Indiaas aandelenfonds aanbieden, dat vanuit Bombay beheerd zal worden door Arun Mehra.
Het nieuwe team in Korea, onder leiding van Evan Hale, heeft het plan om in maart tien nieuwe fondsen te introduceren, waaronder een Koreaans aandelenfonds, dat vanuit Seoel beheerd zal worden door Taewoo Kim.

EINDE


* Bron: Fidelity per 31 januari 2005

Fidelity International Limited, handelend onder de naam Fidelity Investments, is wereldwijd actief in de grootste markten en biedt particuliere en institutionele beleggers buiten de VS een breed pakket van beleggingsproducten en diensten. Samen met FMR Corp in Boston (VS) is Fidelity de grootste onafhankelijke beleggingsmaatschappij ter wereld, met een totaal beheerd vermogen van US$ 1.300 miljard (per 31 december 2004).

EINDE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Henk van Eldik
Corporate Communications
Fidelity Investments Luxembourg S.A
tel +352 250 404 2262
fax +352 250 404 2208

Fidelity International Limited (FIL), gevestigd in Bermuda, en FMR Corp., gevestigd in de VS, alsmede hun respectievelijke dochterondernemingen vormen tezamen de wereldwijde vermogensbeheerder die in algemene zin wordt aangeduid als Fidelity Investments. Alle gegevens betreffen zowel FIL als haar Amerikaanse zusteronderneming FMR Corp., per 31 december 2004. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Fidelity is de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Bron: 2004 FTfm/Mercer league table, gegevens wereldwijd per december 2002. Fidelity verstrekt uitsluitend informatie over haar eigen producten en geeft geen beleggingsadviezen die gebaseerd zijn op persoonlijke omstandigheden.
Uitgegeven door Fidelity Investments Luxembourg S.A., Kansallis House, Place de l'Etoile, BP 2174, L-1021 Luxembourg. SSL 503032