Ingezonden persbericht


Persbericht

14 maart 2005

Salesforce.com introduceert nieuwe Multiforce applicatieomgeving

~ Multiforce is het eerste on-demand-systeem waarmee klanten meerdere on-demand-applicaties tegelijkertijd kunnen gebruiken ~

Salesforce.com (NYSE: CRM), technologie- en marktleider op het gebied van on-demand customer relationship management (CRM), heeft nieuwe customization mogelijkheden voor de Summer 05-editie aangekondigd, waaronder de Multiforce-applicatieomgeving. De upgrade, de 18e generatie van salesforce.com s succesvolle on-demand CRM-dienst, is naar verwachting vanaf juni beschikbaar voor alle 227.000 abonnees en 13.900 klanten wereldwijd.

Centraal binnen Summer 05-editie staat de nieuwe Multiforce applicatieomgeving, een toepassing die abonnees met één klik in staat stelt te multitasken tussen meerdere on-demand applicaties die allemaal binnen de Salesforce-omgeving draaien. Klanten die de Professional- of Enterprise-editie gebruiken hebben per direct beschikking over de dienst en hoeven hiervoor niets extra te betalen.

Multiforce verbreedt salesforce.com s visie op on-demand computing van alleen CRM naar alle on-demand bedrijfsapplicaties die zijn geschreven voor het platform van salesforce.com. Met Multiforce kunnen bedrijven hetzelfde datamodel, securitysysteem en user interace gebruiken voor elke on-demand-applicatie die klanten of partners met de Customforce tool hebben gebouwd voor het Sforce-platform. Traditionele valkuilen als data silo s en implementatieproblemen kunnen hierdoor voorkomen worden. Multiforce laat bedrijven profiteren van de voordelen van customization en stelt bedrijven in staat binnen enkele minuten en zonder codes applicaties te creëren. Salesforce.com verandert hiermee applicatieontwikkeling en customization, zoals het bedrijf applicatie-implementatie heeft veranderd.

Onze Summer 05-editie is een nieuwe stap naar wat wij de nieuwe fase van de on-demand-revolutie noemen , zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. Multiforce is het bewijs van ons streven om alle afdelingen binnen ondernemingen van elke omvang willen laten profiteren van het on-demand-concept. Door het on-demand beheren en het delen van alle informatie mogelijk te maken is Multiforce de verwezenlijking van een belangrijk onderdeel van onze visie op de toekomst van computing.

Cutomization, het klikt met abonnees
Multiforce wordt een belangrijke uitbreiding op de mogelijkheden van Customforce, dat tijdens de Dreamforce gebruikersconferentie op 3 november 2004 officieel werd aangekondigd. De nieuwe technologie moet de invloed van Customforce, salesforce.com s point-and-click customization instrument, nog meer kracht bijzetten.

Sinds de release van Customforce op 17 november hebben klanten in totaal meer dan 4,2 miljoen keer customizations aangebracht op Salesforce.com.

Salesforce.com voor Customizers: Show Your Force
Om de vindingrijkheid van klanten bekend te maken, kondigt salesforce.com de Show Your Force -wedstrijd aan. De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen, van een startende ondernemingingen tot aan de grootste salesforce.com-klanten. Show Your Force nodigt zakelijke gebruikers en ontwikkelaars uit om hun meest creatieve implementatie van deze nieuwe tool in te dienen op de Customforce.com website. De beste inzending wint een eersteklas reis naar en verblijf bij de jaarlijkse Dreamforce gebruikersconferenctie die wordt gehouden van 10 tot 14 september in het San Francisco s Moscone Center.

We zien customization als de onderscheidende factor in de on-demand-revolutie , zegt Benioff. Ons grote succes bij klanten, onze erkende hoogstaande technologie en onze groeiende groep klanten maken ons leider op het gebied van on-demand computing.

(485 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over salesforce.com
Salesforce.com is markt- en technologieleider in on demand customer relationship management (CRM). Het bedrijf levert, door middel van zijn succesvolle salesforce.com productserie, waaronder Salesforce (http://www.salesforce.com) en Supportforce (http://www.supportforce.com), een veelomvattende suite van CRM-applicaties. Hiermee kunnen bedrijven van elke omvang, industrie en uit elk werelddeel tegemoet komen aan de complexe uitdaging van het on demand delen en beheren van informatie.

Salesforce en Supportforce zijn gebouwd op het Sforce client/service integratieplatform en omvatten de Customforce tool, waarmee volledig on demand aanpassingen gemaakt kunnen worden. Met Sforce (http://www.sforce.com) en Customforce (http://www.customforce.com) kunnen klanten en onafhankelijke softwareleveranciers salesforce.com s producten afstemmen op hun eigen behoeften. Daarnaast kunnen ze salesforce.com s producten integreren en hun eigen on demand-bedrijfsapplicaties bouwen.

Vanaf 31 januari 2005 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 13.900 klanten en circa 227.000 betalende abonnees waaronder klanten als Advanced Micro Devices (AMD), America Online (AOL), Automatic Data Processing (ADP), Avis/Budget Rent A Car (Cendant Rental Car Group), Dow Jones Newswires, Nokia, Polycom en SunTrust Banks.

Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het ticker symbool CRM .

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Joost Galema bij LEWIS Communicatie: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com joostg@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Amanda Fennell, marketing manager bij salesforce.com EMEA: Tel: +44 870 351 5472
E-mail: afennell@salesforce.com Website: http://www.salesforce.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com