Ingezonden persbericht


*Persbericht maandag 14 maart*

Anders Eten - Minder Pijn - Meer Leven

Praktijk Biologische Geneeskunde leert patiënten leven zonder pijn

ARNHEM Op dit moment zijn ongeveer 325.000 Nederlanders gediagnosticeerd met Fibromyalgie: een verzamelnaam voor ernstige vermoeidheid, spier en gewrichtsklachten. Helaas wordt patiënten nog té vaak verteld dat zij moeten leren leven met de pijn Een voorbarige stelling, want -zo blijkt uit ruim tien jaar succesvolle behandelhistorie- er bestaat wel degelijk een effectieve behandelwijze voor deze klachten. Zo heeft de Praktijk voor Biologische Geneeskunde zich gespecialiseerd in een passende therapie op basis van patiëntspecifieke voedingsintoleranties en bewegingsleer. Hiermee behaalt de praktijk een genezingspercentage van ruim 80% binnen één behandeljaar.

De Patiënt

Patiënten met Fibromyalgie kampen vooral met vermoeidheid en chronische spier en gewrichtklachten. In de volksmond wordt Fibromyalgie hierdoor ook vaak spierreuma genoemd. Maar ook maag/darm en verteringsproblemen staan hoog op de klachtenlijst. Veel patiënten doorlopen een slopende weg door de reguliere geneeskunde waarbij ze uiteindelijk is verteld maar te moeten leren leven met hun pijn . Door het onduidelijke ziektebeeld en de schijnbaar onmogelijke genezing kampen veel patiënten jarenlang met erger wordende spierpijnen en almaar stijver wordende gewrichten. De sociale omgeving kan de klachten moeilijk plaatsen en de patiënt verkeerd in een isolement van onbegrip. De weg naar de biologische geneeskunde is voor velen vaak een laatste strohalm.

De Therapie

Na een grondige anamnese en uitgebreid bloedonderzoek wordt vastgesteld met welke klachten en voedingsintoleranties de patiënt rekening dient te houden. Daarop wordt een uitgebreid dieet voorgeschreven dat, ondersteunt door bewegingstherapieën en eventuele voedingssupplementen, de celdeling terug naar een gezonde staat reguleert. Dit proces neemt doorgaans ongeveer 10 maanden in beslag en zorgt dat de patiënt energiek, vol bewegingsvrijheid en voor 90% klachtenvrij verder kan leven.

Deze behandelwijzen vormen een combinatie van reguliere en natuurgeneeskunde waarbij veel gebruik wordt gemaakt van de Duitse school in biologische geneeskunde. Door de nauwe samenwerking met zowel Nederlandse als Duitse specialisten kan de behandeling hiermee the best of both worlds combineren. Alle behandelingen worden gedekt door de zorg verzekeraars.

De Praktijk

Met 10 verschillende behandelkamers is in Arnhem plaats voor gemiddeld 700 patiënten per maand. Zo kan het team van artsen, biologisch geneeskundigen, natuurgeneeskundigen, verpleegkundigen, manueel- en ergotherapeuten haar therapieën effectief op elkaar afstemmen en de patiënt verzekeren van een nauwsluitend behandelingsschema.

PRAKTIJK BIOLOGISCHE GENEESKUNDE

Izaäk Evertslaan 5, Arnhem T: 026 3539090 @: pbg@pbg.nl www.pbg.nl


---

Einde Persbericht