Gemeente Barendrecht


---

14-03: Politie vraag oplettendheid van bewoners

De wijkpolitie Barendrecht van het district Zuid roept bewoners op alert te zijn op een man die probeert informatie te verzamelen of mogelijk iets anders van plan is bij met name oudere bewoners.

Afgelopen week werd er in de middaguren aangebeld bij een bejaarde vrouw aan de Vecht. Een man, die zich voorstelde als mijnheer Harmsen, vertelde de vrouw dat hij namens de gemeente Barendrecht zaken kwam behartigen voor bepaalde subsidies. De man sprak Nederlands en zag er keurig uit; hij was donker gekleed en had een zeer licht getinte huid. Hij had een koffertje bij zich. Toen de man in de woning was en door ging vragen naar allerlei financiële zaken vertrouwde de vrouw het niet meer en vroeg hem, later terug te komen wanneer haar man thuis zou zijn. De man bleef netjes en verliet de woning zonder dat er iets vermist werd.

Bij de gemeente Barendrecht is niets bekend van zo'n belangenbehartiger. Er zijn bij de politie inmiddels meerdere meldingen vanuit de Oranjebuurt gekomen, waarbij opviel dat alleen bejaarde mensen worden benaderd.