Protestantse Kerk in Nederland


Piet Halma benoemd tot voorzitter WACC Europa

(14-3-2005)
De Europese afdeling van de Wereldfederatie voor Christelijke Communicatie (WACC) heeft een nieuw bestuur. Voorzitter is Piet Halma, hoofd communicatie van de IKON. Dat maakte de organisatie op 14 maart 2005 bekend in een persbericht.

Halma werd gekozen tijdens de driejaarlijkse Europese conferentie van de WACC, die van 10 tot 13 maart in Straatsburg werd gehouden. De vijftig deelnemers aan de conferentie kozen een nieuw bestuur van twaalf leden. Nederland is vertegenwoordigd met twee bestuursleden - naast voorzitter Halma is ook Chris Doude van Troostwijk lid van het bestuur.

De deelnemers aan de conferentie eerden ook de Nederlander Albert van den Heuvel (73). Hij kreeg een 'Faithful Communicators Award' voor zijn verdiensten op het gebied van oecumene en communicatie.

De WACC is een wereldwijde organisatie die tot doel heeft de christelijke communicatie te bevorderen. Dit doet zij door middel van projecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het hoofdkwartier bevindt zich in Londen. Piet Halma is, naast voorzitter van de Europese afdeling, ook vice-voorzitter van de wereldwijde organisatie