Fractie PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Dinsdag 14 maart 2005

Kamerleden van Heemst en Dijsselbloem (PvdA) willen opheldering over discriminatie bij de politie.

Tweede Kamerleden Peter van Heemst en Jeroen Dijsselbloem vragen minister Remkes van Binnenlandse Zaken en minister Verdonk van integratie vragen over mogelijke discriminatie bij de Politie. Reden zijn de uitspraken van de Rotterdamse wethouder Marianne van den Anker in het Rotterdams Dagblad van zaterdag 12 maart. In het artikel, geciteerd uit het Jaarboek van de School voor Politieleiderschap, stelt Van den Anker: "Ik durf de stelling aan dat het vooroordeel over vervelende Turken en Marokkaanse ettertjes door de politie zelf in stand wordt gehouden. Het contact met criminele en lastige Turken en Marokkanen leidt tot een vorm van beroepsdeformatie".

De kamerleden vragen zich af of de minister meer signalen heeft van beroepsdeformatie bij de politie. Ook vragen zij de minister maatregelen te nemen om mogelijke discriminatie tegen te gaan. (zie bijlage 1)

Eerder vandaag stelde de Rotterdamse PvdA kritische vragen aan het college van Burgemeester en wethouders. De PvdA wil weten of de wethouder ook wat gaat doen aan de discriminatie bij de politie. (zie bijlage 2)



Fractie PvdA Rotterdam