Provincie Zeeland



Provincie kritisch over verbouwplan verzorgingshuis

Stichting werkt voor ouderen heeft een plan ingediend bij het College Bouw om het huidige verzorgingshuis Ter Reede om te bouwen tot een verpleeghuis van 74 bedden. Op het Ter Reedeterrein bevindt zich al een verpleeghuis van 90 bedden. Daarnaast komen er in totaal 250 (zorg)woningen.

De Provincie Zeeland mag het College Bouw over dit plan adviseren. Het plan past echter niet in de visie van de provincie. De Provincie geeft de voorkeur aan kleinschalige groepswoningen voor verpleging die bovendien verspreid liggen in Vlissingen. Als dit plan doorgaat, zou dat een gemiste kans voor de inwoners van Vlissingen zijn. Bij een verpleeghuisopname blijft de keuze in Vlissingen dan beperkt tot het Ter Reedeterrein.

De Provincie geeft dan ook een negatief advies aan het College Bouw over het plan, omdat het plan niet aansluit bij de provinciale uitgangspunten voor kleinschaligheid en spreiding.

Het Zorgkantoor adviseert overigens positief, omdat zij als verzekeraar moet zorgen dat er voldoende zorgaanbod is. Wel verbindt het Zorgkantoor een voorwaarde aan het positieve advies. De voorwaarde is dat Stichting werkt voor ouderen meer rekening houdt met spreiding en kleinschaligheid bij de toekomstplannen van hun andere verzorgingshuizen De Zoute Viever en Scheldehof.