Ingezonden persbericht


Persbericht

debis AirFinance en Morningstar Systems winnen
VIP Applicatie van het Jaar award 2004

Heerlen, 14 maart 2005 -- Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is leverancier van de 'VIP Applicatie van het Jaar 2004'. Tijdens het VIP Gala 2005, donderdagavond in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, werd de award uitgereikt aan debis AirFinance. Morningstar Systems verzorgde bij dat bedrijf de implementatie van het documentmanagement systeem WorkSite van Interwoven.

Het juryrapport over de winnende applicatie: "Het fenomeen enterprise content management heeft nog maar nauwelijks zijn intrede gedaan, maar desalniettemin heeft debis AirFinance er met de implementatie van de WorkSite-toepassing op een aansprekende en indrukwekkende wijze invulling aan gegeven. De meerderheid van de lezers van VIP vakblad voor documentmanagement heeft deze applicatie, gerealiseerd met partner Morningstar Systems, gekozen tot applicatie van het jaar 2004."

debis AirFinance is een leasemaatschappij voor vliegtuigen. Alle informatie, communicatie en documentatie die met het leasen van een vliegtuig gepaard gaat, moet inzichtelijk zijn per klant en per vliegtuig. Dankzij het door Morningstar Systems geïmplementeerde documentmanagement systeem heeft debis AirFinance het informatiemanagement nu volledig onder controle.

John Lane van debis AirFinance: "Wij zijn verheugd om de 'VIP Applicatie van het Jaar' award in ontvangst te mogen nemen voor de implementatie van Interwoven's WorkSite. Als implementatiepartner is Morningstar Systems erin geslaagd een product af te leveren dat voldoet aan onze belangrijkste doelstelling: te kunnen beschikken over één enkele 'core business' document repository. Mede dankzij de flexibele toegangsmogelijkheden sluit de applicatie uitstekend aan op de complexe interacties binnen onze business."

René Beulen, directeur van Morningstar Systems: "Wij zijn uiteraard zeer verheugd dat onze toepassing bij debis AirFinance is uitgeroepen tot VIP Applicatie van het Jaar. Het feit dat het merendeel van de lezers van VIP op ons gestemd heeft, onderstreept onze vooraanstaande en toonaangevende positie in de markt."

De 'Applicatie van het Jaar'-verkiezing is een initiatief van VIP, vakblad voor documentmanagement. Voor de twaalfde maal mochten lezers van VIP zich uitspreken over in totaal veertien genomineerde toepassingen in het vakgebied van documentmanagement, document imaging, workflowmanagement, enterprise content management en aanverwante technologieën.

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. De klanten van het bedrijf zijn onder meer actief in de sectoren petrochemie, farmachemie, financiële dienstverlening en advocatuur. Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amsterdam, Londen (UK) en Baltimore (VS). Meer informatie: www.morningstarsystems.nl

Over debis AirFinance
debis AirFinance behoort tot de grootste vliegtuiglading en financieringsbedrijven in de wereld. debis AirFinance beschikt over een ruime gevarieerde vloot van 250 vliegtuigen die worden geleasd aan 85 verschillende vliegmaatschappijen verdeeld over 45 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd op Amsterdam Schiphol Airport. Daarnaast is er nog een vestiging in Shannon (Ierland) en Fort Lauderdale, Florida (USA). Meer informatie: www.debisairfinance.nl.

Over Interwoven
Interwoven (Nasdaq: IWOV) is een vooraanstaande leverancier van Enterprise Content Management software oplossingen voor (internationale) organisaties. Interwoven ondersteunt reeds meer dan 3.000 organisaties wereldwijd, waaronder ABN Amro Bank, Air France, Cisco Systems, General Electric, General Motors, Philips, Shell, Houthoff Buruma en Yamaha. De Interwoven WorkSite(TM) applicatie suite combineert document management, collaboration, portal toegang, kennis management en bedrijfsproces-automatisering in een geïntegreerde oplossing op een veilig, webgebaseerd platform. Meer informatie: www.interwoven.nl


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 0605):
Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com