PERSBERICHT - 2005-03-14

Ebookers: alle airliners in één boekingssysteem

De consument die op zoek is naar de beste én goedkoopste vliegverbinding, hoeft niet meer bij diverse websites te shoppen: ebookers.nl, één van de grootste reisportalen in Nederland, biedt alle luchtvaartmaatschappijen nu geïntegreerd in één systeem aan.

Om de prijzen en verbindingen van de verschillende maatschappijen te kunnen vergelijken, moest de consument tot nu toe een groot aantal verschillende websites bezoeken. Online reisorganisaties zoals ebookers.nl boden wel de reguliere luchtvaartmaatschappijen in één systeem aan, maar low cost airlines zoals easyJet, transavia.com, Ryanair en andere, waren niet in die systemen opgenomen.

Dat is bij ebookers.nl nu opgelost. Alle in Nederland actieve lage kosten maatschappijen kunnen in één systeem worden vergeleken en geboekt, zowel met elkaar als met de gewone maatschappijen. Andere dan de al genoemde low cost maatschappijen zijn bmibaby, Jet2 en SkyEurope.

Stap vooruit
Michiel Delaere, managing director Benelux van ebookers.nl, geeft aan dat dit een zeer consumentvriendelijke stap vooruit is: Het maakt het zoeken van de beste tickets een stuk gemakkelijker. Prijs en reisschema kunnen uitstekend met elkaar vergeleken worden.

Een belangrijk voordeel is dat de snel wisselende tarieven van de low cost partijen identiek in het ebookers.nl systeem worden getoond. Er zit dus geen prijsverschil tussen wat de maatschappij zelf aanbiedt en datgene wat ebookers.nl haar klanten toont. Dat past bij ons streven naar duidelijkheid, aldus Delaere.

Totale kosten
Datzelfde streven naar duidelijkheid, blijkt ook uit de snelle weergave van de totale reiskosten. Al in stap 2 van het boekingsproces tonen wij de totale kosten van de reservering inclusief reserveringskosten, taxen en toeslagen. Alleen sommige variabele kosten, zoals verzekeringen en bij voorbeeld credit card kosten, kunnen wij pas later aangeven. Veel klanten klagen over de lokkertjes met lage tarieven terwijl de werkelijke kosten veel hoger zijn. Wij geven op onze website al heel snel duidelijkheid.

Prijs plus fee
De consument betaalt bij ebookers.nl dus dezelfde ticketprijs als bij de maatschappij zelf. Wel komt daar evenals doorgaans bij andere maatschappijen- een fee van euro 15 per ticket bij. Een bijzondere toeslag is die van 4 euro voor de zogenaamde ticketgarantie: indien een luchtvaartmaatschappij niet kan leveren, bijvoorbeeld door een faillissement, betaalt ebookers.nl de volledige kosten terug.