Politie Gelderland-Midden

Arnhem - mannen aangehouden na mishandelen huisgenoot
Publicatiedatum: 14-03-2005

Twee Arnhemmers van 21 en 35 jaar zijn zondagochtend door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een huisgenoot. Het slachtoffer, een 34-jarige man, waarschuwde rond half elf zelf de politie, kort nadat hij door het duo in hun woning in Arnhem Noord zou zijn geslagen. Volgens het slachtoffer zou hij zonder aanleiding door zijn beide huisgenoten zijn geslagen en raakte daarbij niet noemenswaardig gewond. Ook zou hij door hen bedreigd zijn met de dood. Gewaarschuwde agenten hielden het tweetal in de woning aan. Met de verdachten was geen gesprek aan te knopen omdat zij sterk onder de invloed bleken van alcoholhoudende drank. Beiden werden ter ontnuchtering en voor nader verhoor ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - ademhalingsmoeilijkheden na woningbrandje
Publicatiedatum: 14-03-2005

Twee vrouwen en een man uit een pand aan de Middellaan in Velp hebben zich zondagmiddag in het ziekenhuis moeten laten behandelen in verband met ademhalingsmoeilijkheden na een woningbrandje. Eén van de bewoners rook omstreeks 17.00 uur een brandlucht. Toen zij met twee van haar vrienden ging kijken zagen ze een hevige rookontwikkeling en enkele vlammetjes uit een kamer komen. Met twee aanwezige brandblussers werd het vuur gedoofd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De schade was gering. De politie stelt een onderzoek in. De gegevens van de slachtoffers zijn nog niet volledig bekend bij de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Bemmel - jongen (19) verdacht van dreigen met pistool
Publicatiedatum: 14-03-2005

De politie heeft zondagavond een negentienjarige jongen uit Bemmel aangehouden op verdenking van bedreiging. De jongen zou zijn moeder hebben bedreigd met een pistool. Kort na het voorval waarschuwde de moeder de politie. Die was daarop snel ter plaatse, maar de jongen was het huis al uitgevlucht. De jongen keerde even later weer terug naar huis waarna zijn moeder de politie opnieuw belde. Nadat agenten voor de tweede keer aankwamen werd de jongen aangetroffen en aangehouden. Het pistool werd op aanwijzen van de Bemmelnaar elders gevonden. Het bleek om een gasalarmpistool te gaan waarvan het bezit verboden is. Het wapen is in beslag genomen. Na een ruzie over huiselijke aangelegenheden zou de man het wapen hebben gebruikt om er mee te dreigen. De Bemmelnaar is ingesloten voor nader verhoor. Het wapen bleek van een kennis te zijn. Na verhoor is de Bemmelnaar weer vrijgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging en verboden wapenbezit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - politie zoekt getuigen van doorrijding na ongeval
Publicatiedatum: 14-03-2005

Een onbekende automobilist heeft in de nacht van zondag op maandag op de Plak in Bemmel een ongeval veroorzaakt en is vervolgens doorgereden. Niemand raakte gewond maar er werd wel schade veroorzaakt. De politie is nu op zoek naar getuigen. De eigenaar van de auto, een 26-jarige man uit Bemmel, ontdekte maandagochtend dat zijn auto flinke schade had opgelopen en waarschuwde de politie. Die stelde vast dat de auto van de Bemmelnaar was aangereden door een onbekend gebleven andere auto. De auto van de Bemmelnaar was door de aanrijding tegen een lantaarnpaal geklapt, die daardoor ook beschadigd raakte. Aan de hand van aangetroffen sporen kon achterhaald worden dat de aanrijding is veroorzaakt door een zilvergrijze Ford, van het type Orion of Escort.
Getuigen, die meer informatie hebben over de aanrijding worden gevraagd de politie te bellen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - meisje aangereden, automobilist rijdt door
Publicatiedatum: 14-03-2005

De politie van Duiven is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de kruising van de Dennenlaan met de Kastanjelaan. Een zeventienjarig meisje uit Duiven raakte daarbij licht gewond. De automobilist, die het meisje zou hebben aangereden, reed na het ongeval door zonder zich bekend te maken. Het ongeval gebeurde zaterdagavond even voor tien uur. Het slachtoffer zat achterop de fiets bij een zeventienjarige plaatsgenote. Toen ze vanaf de Kastanjelaan de kruising op wilden rijden kwam er van rechts over de Dennenlaan een auto die aanvankelijk stopte. De meisjes dachten daarop dat de automobilist hen voor wilde laten gaan en reden de kruising op. Op dat moment zou de automobilist ook de kruising zijn opgereden. Bij de daaropvolgende aanrijding zou het slachtoffer gevallen zijn en lichte verwondingen hebben opgelopen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om donkerblauwe Mazda gaan. Getuigen, die de aanrijding hebben gezien of die meer informatie hebben over het voorval kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606