Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 14 maart 2005

Agenten houden inbrekers aan

GOIRLE Aan de Nobelstraat in Goirle, hebben agenten gistermiddag rond de klok van drie uur drie inbrekers aangehouden. Zij komen uit Riel en zijn 18, 20 en 21 jaar oud. Bij de drie mannen heeft de politie een hoeveelheid inbrekersgereedschap zoals tangen en schroevendraaiers in beslag genomen.

Gistermiddag rond kwart voor drie kreeg de politie de inbraakmelding binnen. De inbrekers hadden het prikkeldraad van het hekwerk losgeknipt om erover te kunnen klimmen. Als de politie met meerdere eenheden ter plaatse komt rijdt een van de inbrekers op een fiets weg, maar hij wordt aangehouden. In een container treffen agenten de twee andere inbrekers aan.

Agenten houden wegpiraat aan

TILBURG Een 25-jarige motorrijder uit Berkel-Enschot is zondagmiddag om kwart voor vijf aan de Waterhoefstraat in Tilburg aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met zeer hoge snelheid over de A58 racen. De motorrijder maakte verschillende verkeersovertredingen en bracht door zijn rijgedrag het overige verkeer in gevaar. De politie heeft de motor van de man in beslag genomen.

Tijdens hun surveillance merkten de agenten de motorrijder op. De man viel op door de hoge snelheid. Die liep op de teller van de politieauto op tot 180 kilometer per uur. Naast de
snelheidsovertredingen lapte de motorrijder nog andere verkeersvoorschriften aan zijn laars, zoals niet voldoende afstand houden, rechts inhalen, rijden over de vluchtstrook, rijden door rood. Met assistentie van een motoragent kon de man aan de Waterhoefstraat in Tilburg worden aangehouden.

Agenten halen man met drank op van de weg

OISTERWIJK Aan het Eikenven in Oisterwijk hebben agenten gisteravond rond vijf over halfnegen een 18-jarige man uit Udenhout aangehouden, nadat bleek dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 1.20 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt laffe beroving 94-jarige Tilburgse

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de laffe beroving, anders kunnen we dit feit niet betitelen, van een 94-jarige Tilburgse vrouw. Terwijl zij gistermorgen tussen elf uur en kwart over elf de vogels staat te voeren op een grasveld aan de Herbothstraat in Tilburg, ziet een nog onbekende jongen kans, om de tas van de Tilburgse vrouw uit haar rollator te grissen. In de tas van de vrouw zit onder andere haar portemonnee met 55 euro en een identiteitskaart.

Politie houdt mannen aan na bedreiging

TILBURG Met gebruikmaking van de uitpraatprocedure hebben agenten gisteravond om tien over halfnegen aan de Ringbaan West in Tilburg twee mannen aangehouden. De mannen komen uit Tilburg en Rotterdam en zijn 40 en 32 jaar oud. Zij worden verdacht van de bedreiging van een 27-jarige man uit Tilburg, waarbij een vuurwapen werd gebruikt. De mannen zijn ingesloten.

Om halfnegen gisteravond kreeg de politie de melding van de bedreiging. De melder gaf de politie het merk en kenteken van de auto door, waarin de verdachten zaten. Via zijn mobiele telefoon gaf hij de politie door waar de verdachten met hun auto reden.

De gewaarschuwde politie ziet de auto rijden op de kruising van de Ringbaan West en de Bredaseweg en omdat er sprake is van vuurwapengebruik besluit de politie op de Ringbaan West de auto van de verdachte mannen stil te zetten, waarop de uitpraatprocedure wordt toegepast. Deze procedure betekent dat de verdachten worden aangehouden na het stelselmatig voldoen van de aanwijzingen die de politie geeft.

Het overige verkeer op de Ringbaan West is in verband met de veiligheid op ruime afstand gehouden.

Overigens heeft de politie geen vuurwapen bij de mannen of in de auto aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten en van het slachtoffer is een aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken Amerikaanse vechtersbazen op

TILBURG Gisteravond rond de klok van elf uur hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg twee mannen uit Amerika (Boston) aangehouden. De mannen zijn 23 en 35 jaar oud en waren betrokken bij een vechtpartij in een horecazaak aan de Heuvelring. Hierbij liepen een 33-jarige Tilburger en een 27-jarige man uit Dordrecht klappen op. De verdachten werden met een geldboete van 200 euro weer in vrijheid gesteld.

Politie pakt man op na huiselijk geweld

TILBURG Aan de Gerard van Spaendonckstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart ober elf een 42-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van twee Tilburgse zussen (44 en 52 jaar oud). De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Gisteravond, even na elf uur, vond de politie in een woning aan de Gerard van Spaendonckstraat de 52-jarige vrouw. De vrouw was buiten kennis en reageerde niet op pijnprikkels. Daarom werd
ambulancepersoneel ingeschakeld die de vrouw voor nader onderzoek hebben overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis.

De 42-jarige Tilburgse weet de politie te vertellen dat zij samen met haar zus en diens vriend op stap zijn geweest. In de woning ontstaat er ruzie waarop de aangehouden Tilburger de beide vrouwen mishandeld.

Bredanaar met vonnis opgepakt en ingesloten

TILBURG Vannacht, even na twaalf uur, hebben agenten bij een routinecontrole aan het Wilhelminapark in Tilburg een 35-jarige man uit Breda aangehouden. Bij controle bleek dat de man nog voor twee vonnissen van respectievelijk 200 en 492 euro gesignaleerd stond. Omdat de man de boetes niet kon betalen werd hij ingesloten.

TILBURG Een 53-jarige vrouw uit Tilburg werd vannacht om tien over twaalf gecontroleerd aan hert Wilhelminapark. De vrouw had nog een geldboete van 60 euro staan. Die betaalde zij.

Inbrekers gaan met 120 dvds aan de haal

TILBURG Bij een inbraak in een woning aan de Leeuwerikstraat zijn inbrekers met 120 dvds en een DVD-speler aan de haal gegaan. Vermoedelijk zijn de inbrekers de woning aan de achterzijde via een keukenraam binnengedrongen. De politie heeft van de 49-jarige benadeelde een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. De inbraak is gepleegd tussen gisteravond tien voor negen en werd vanmorgen om tien over acht ontdekt.

Winkeldief aangehouden

TILBURG Aan het Koningsplein in Tilburg hebben agenten vanmorgen een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van drie pakjes vlees en een flesje frisdrank. Met een geldboete van 120 euro is de man weer in vrijheid gesteld.

Agenten pakken man op voor belediging

TILBURG In de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten vanmiddag om kwart voor drie een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden omdat hij de agenten beledigde. Bij het uitschrijven van een bekeuring kregen de agenten de nodige beledigingen naar hun hoofd geslingerd.

Auteur: Carel Bouman