NOVA

14 maart 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Medicijnen
Alles is tegenwoordig te koop via internet: boeken, dvd's, kleding, auto's, maar ook bijvoorbeeld medicijnen. Voor de medicijnen is weliswaar gewoon een recept nodig, maar het blijkt de controle ontbreekt. De gevaren en de gevolgen van medicijnen bestellen via internet.

Dubbelhuur
Naar schatting wordt in Amsterdam zo'n tien procent van de huurwoningen illegaal onderverhuurd. Dat zijn ruim 20.000 woningen, tweederde van het aantal woningen dat de stad tekortkomt voor de starters op de wachtlijsten. NOVA sprak met de directrice van een woningdienst en liep mee met twee medewerkers die onderhuurders opsporen.

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum in Amsterdam wordt op dit moment grondig verbouwd. Het moet dé culturele trots van de hoofdstad worden en dat mag wat kosten. De verbouwing is beraamd op 272 miljoen euro en kost uiteindelijk misschien wel meer. NOVA begaf zich naar de bouwplaats en maakte met de bouwvakkers een rondje langs de half afgebroken zalen.

Tbs
De rechter doet morgen uitspraak in de zaak tegen Michel S., de tbs'er die vorig jaar mei tijdens zijn proefverlof een 13-jarig meisje uit Eibergen ontvoerde en misbruikte. Tegen hem is tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Aan de vooravond van de uitspraak heeft NOVA een exclusief interview met de directeur tbs van het ministerie van Justitie, Jacques Martini.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.