Politie Drenthe

Verdachte overval tankstation aangehouden

Emmen 14-03-2005

De verdachten van de overval op het tankstation aan de Rondweg zijn aangehouden en verhoord. Het betreft een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw, beiden woonachtig in Emmen.
De man is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris, die hem in bewaring stelde. De vrouw had zich al laten opnemen in een kliniek om af te kicken. Zij mag, in overleg met justitie, daar blijven zolang haar behandelaars dat nodig achten.

Op zaterdag 22 januari jl., rond 18.30 uur, werd het tankstation aan de Rondweg overvallen door twee personen. De aanwezige bediende werd door de man met de dood bedreigd en moest geld en sigaretten afgeven aan de vrouw. De overvallers gingen aan de haal met enkele honderden euros en een paar sloffen sigaretten. Een direct ingesteld onderzoek had geen resultaat.
Op zaterdag 5 maart, toen dezelfde bediende bij het tankstation aanwezig was, kwam een man in de shop om iets te nuttigen. De bediende herkende de man als zijnde de overvaller van 22 januari.

Aan de hand van de videobeelden kon de politie de identiteit van de man vaststellen, omdat de man al eerder met de politie in aanraking was geweest. De man is afgelopen week aangehouden en zit dus nog vast. Het geld van de buit is opgegaan aan drugs.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.