Bartiméus



Fusievoornemen Bartiméus en Sonneheerdt

Sonneheerdt en Bartiméus bereiden de procedures voor om te komen tot een fusie per 1 januari 2006 of, indien dat niet haalbaar is, per 1 juli 2006. Voor beide organisaties is deze fusie een logische vorm voor de intensieve en duurzame samenwerking tussen Bartiméus en Sonneheerdt die hen voor ogen staat.

De fusie maakt mogelijk dat de nieuwe organisatie zich kan blijven richten op dienstverlening aan mensen die slechtziend of blind zijn. Het brede aanbod biedt de mogelijkheid om op alle vragen van cliënten een passend antwoord te kunnen geven. Omdat beide organisaties meer aanvullend aan elkaar zijn dan overlappend, zal deze fusie een belangrijke meerwaarde opleveren voor zowel de cliënten als de organisaties: 1+1=3!

In de periode van maart tot en met juni 2005 wordt het voornemen tot fusie verder uitgewerkt tot een juridisch voorstel tot fusie. Dit voorstel wordt naar verwachting op 30 juni 2005 gepubliceerd. De maanden juli tot en met december worden vervolgens gebruikt als voorbereiding voor start van de nieuwe fusie-organisatie op 1 januari 2006.