Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 maart 2005


Harderwijk - Politieman gewond bij aanhouding dronken man


De politie heeft op zondag (13-03) om 04.25 uur een 19-jarige Harderwijker aangehouden op de Vijhestraat. De man verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer recalcitrant. Toen de politie hem wilden aanhouden richtte hij zijn agressie tegen hen. Tijdens de aanhouding belemmerden een aantal omstanders de aanhouding waarna de politie een diensthond inzette
Bij de aanhouding raakte een politieman geblesseerd aan zijn knie. Ondanks de herhaaldelijke waarschuwingen kwamen twee omstanders toch te dicht in de buurt van de politiehond en werden gebeten.
Tijdens het vervoer bleef de man agressief en richtte hij vernielingen aan in het politievoertuig. Hij werd ingesloten en de politie maakt een proces-verbaal op.


Hattem - Auto rijdt van talud


Een 41-jarige automobilist uit Ommen verloor door slechte weersomstandigheden de macht over het stuur en reed daardoor met zijn auto van het talud. Het ongeval vond plaats op zondag (13-03) rond 12.10 uur op de A28. De bestuurder en inzittende konden zelf uit de auto klimmen en bleken ongedeerd. Ook de auto had de rit goed doorstaan en werd getakeld en meegenomen voor een schoonmaakbeurt.


Wezep - Verkeersongeval


Een 55-jarige automobilist uit Hoevelaken kwam in een hagelbui terecht en verloor daardoor de macht over het stuur. Na enkele struiken en boompjes geraakt te hebben kwam de auto in middenberm op zijn kant tot stilstand. Het ongeval vond plaats op zondag (13-03) rond 22.30 uur op de A28 thv Bornheim. De inzittenden konden de auto zelfstandig verlaten en waren ongedeerd. Om de auto te laten wegslepen moest het verkeer even worden stilgelegd.


Harderwijk - Verkeersongeval


Een 21-jarige motorrijder uit Harderwijk kon zijn motor niet op tijd tot stilstand brengen toen de motorrijdster voor hem, een 21-jarige vrouw uit Nijkerk en vriendin van de Harderwijker, afremde voor een overstekende gans.
Het ongeval vond plaats op zondag (13-03) rond 12.20 uur op de Hoofdweg.De vrouw had wat rugpijn maar stelde geen prijs op medische behandeling.
De motoren moesten worden weggesleept. De gans is stilletjes verder gewaggeld.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --