Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 14 maart 2005

Tweetal aangehouden na mishandeling

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op twee adressen in Etten-Leur twee inwoners van 50 en 55 jaar uit deze plaats aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van mishandeling van een 47-jarige inwoner van Etten-Leur zondagavond in een horecagelegenheid aan de Markt. Rond 23:00 uur kreeg het slachtoffer het aan de stok met het tweetal over een geldkwestie uit het verleden. De 47-jarige Ettenaar is na enkele raken klappen op het hoofd korte tijd buiten bewustzijn geweest. Per ambulance is hij met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie startte direct een onderzoek waardoor zij achter de identiteit van het tweetal kon komen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Diefstal uit woning

LANGEWEG: Zondag is op klaar lichte dag ingebroken in een woning aan de Hazeldonk. Tussen 09:30 en 14:30 uur heeft de dader kans gezien om een toegangsdeur aan de achterzijde van de woning te verbreken. Met een mobiele telefoon en sieraden is men er vandoor gegaan. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Snelheidscontrole

ZUNDERT/STRIJBEEK: De politie van het district Breda heeft zondag snelheidscontroles gehouden in Zundert en Strijbeek. Aan de Wernhoutseweg en de Meirseweg werden in totaal 670 automobilisten gecontroleerd op naleving van maximum toegestane snelheid van respectievelijk 60 en 80 km/u. 17 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl daar 60 km/u is toegestaan.

Aan de Strijbeekseweg reden 875 automobilisten voorbij de radarauto. 26 van hen reden te hard. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 105 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Politie controleert snelheid met lasergun

BREDA: Maandag heeft de politie met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden aan de Marialaan, Ulvenhoutselaan en de Rijnauwenstraat. 22 bestuurders werden staande gehouden. Zij kregen direct een bekeuring mee naar huis. Aan de Marialaan en de Ulvenhoutselaan waar een maximum snelheid geldt van 50 km/u werd 68 km/u als hoogst gemeten snelheid genoteerd. Aan de Rijnauwenstraat in de 30 km/u zone en nabij de oversteekplaats in de schoolroute bedroeg de hoogst gemeten snelheid 48 km/u.

Diefstal graafmachine

BREDA: Afgelopen weekend is vanaf een bouwterrein aan de Belcrumweg een klein model graafmachine gestolen. Het blauwkleurige voertuig van het merk Kubota is vermoedelijk door de dader(s) vanaf het talud van de spoorlijn op een ander voertuig gereden. Namens het bedrijf uit Waddingsveen is aangifte gedaan van diefstal.

Gestolen bromfiets aangetroffen

BREDA: Aan de Johan Willem Frisolaan is vanmiddag een blauwkleurige bromfiets aangetroffen. Het voertuig bleek afgelopen weekend te zijn gestolen. De 74-jarige eigenaar uit Ulvenhout heeft melding gemaakt van de vermissing. Met hem heeft de politie een afspraak gemaakt om dinsdag aangifte te komen doen op het politiebureau.

Auteur: Henk Snepvangers