Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 maart 2005


APELDOORN - Schade aangereden auto netjes afgehandeld


De vader van een 13-jarige Apeldoornse jongen, die zondagmiddag (13/3) op de Trommelaarshoeve een auto had aangereden, heeft dit netjes afgehandeld. De jongen fietste rond 13.55 uur tegen een geparkeerde auto aan. De vader informeerde in de buurt van wie die auto was maar niemand kon hem dit vertellen. Daarop liet de man een briefje met telefoonnummer op de auto achter. De politie kon aan de hand van het kenteken achterhalen dat de auto van een 84-jarige man uit de buurt was. De lakschade op het linker voorportier was zo gering dat dit vermoedelijk weggepoetst kan worden.


APELDOORN - Inbraak in dagverblijf


Onbekenden hebben zondag (13/3) ingebroken in een dagverblijf aan de Socratesstraat. De daders vernielden een ruit en openden via het gat de deur. Diverse ruimtes werden onderzocht maar zo op het oog werd niets weggenomen. Buiten het pand werd een lege geldkist aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of deze uit het pand afkomstig is. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Ruit van pand ingegooid

Vandalen hebben zondagavond (13/3) een ruit van een pand aan de Brinklaan vernield. De politie kreeg rond 23.30 uur melding dat er een ruit was ingegooid. De politie was met één minuut ter plaats maar trof geen verdachten meer aan. Buiten de ruit lag een steen en de politie dacht in eerste instantie dat er was ingebroken. Er bleek niets verdwenen te zijn. De politie lichtte een beveiligingsfirma en een glaszettersbedrijf in.


APELDOORN - Brandweer blust brandje in leegstaande woning


De brandweer heeft in de nacht van zondag op maandag (14/3) een beginnend brandje in een leegstaande woning aan de Arnhemseweg geblust. De brandweer kreeg maandagmorgen vroeg rond 00.20 uur melding dat er een schoorsteenbrandje zou zijn. Achter een schoorsteenmantel op de eerste verdieping bleek een open vuur te zijn dat snel werd geblust.


APELDOORN - Auto ingenomen bij openstaande boetes


De politie heeft zondagavond (13/3) op de Stationsstraat een 37-jarige man uit Vaassen aangehouden die nog voor bijna 2.000 euro aan boetes had open staan. De politie trof de man rond 22.35 uur aan terwijl hij vanaf de Deventerstraat de verboden rijrichting van de Stationsstraat inreed. Bovendien kon de man geen rijbewijs tonen. De politie gaf hem twee boetes, voor het niet tonen van een rijbewijs en voor het negeren van een éénrichtingsverkeersbord. Onderzoek wees uit dat er nog 24 boetes van in totaal bijna 2.000 euro open stonden. De politie hield de man aan, verhoorde hem op het politiebureau en zond de automobilist na verhoor heen. De auto waarin de man reed werd door de politie ingenomen en in afwachting van de betaling van de boetes buiten gebruik gesteld.


Apeldoorn - Jongetje rijdt weg na botsing met fiets


De politie is op zoek naar een ongeveer 8 jarige jongetje, met kort donker blond haar en een kinderfiets. Hij botste op dinsdagmiddag 8 maart jl omstreeks 14.30 uur met zijn kinderfiets op het fietspad van de Loolaan t.h.v. de Koning Lodewijklaan tegen het achterwiel van de fiets van een 58 jarige vrouw uit Apeldoorn. De vrouw kwam te vallen en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Omstanders hebben de vrouw hulp geboden. Het kind is vermoedelijk van schrik weggefietst. De politie verzoekt de ouders van het kind om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --