Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 maart 2005


LAREN - Politie zoekt getuigen vandalisme


De politie van Lochem is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van een vorm van vandalisme. Onbekenden, vermoedelijk uitgaande jongeren, hebben in de nacht van zondag op maandag (14/3) op de rijbaan van de Deventerweg een speciekuip geplaatst. De verdachten gingen maandagmorgen vroeg rond 03.25 een schuur bij een woning aan de Deventerweg binnen en namen een speciekuip en een benzinevaatje mee en plaatsten dit op de rijbaan. Een 20-jarige automobilist uit Barneveld, zag de goederen te laat en reed er tegen op. De auto raakte aan de gehele linker zijkant beschadigd. De man lichtte de politie in die een onderzoek instelt. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.


Warnsveld - Auto in de sloot


Een 21-jarige automobilist uit Warnsveld verloor in een bocht de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Het ongeval vond plaats op zondag (13-03) rond 16.45 uur. Bestuurder en inzittende bleven ongedeerd. De auto moest worden weggesleept.


Zutphen - Drankrijder betrapt


Een 31-jarige automobilist uit Zutphen bleek onder invloed van alcohol. De man reed op
maandag (14-03) rond 01.05 uur op de Thorbeckesingel. Toen hij zag dat de politie daar een alcoholcontrole hield ging hij er in zijn auto vandoor. Er volgde een korte achtervolging, waarna de man de auto achterliet op de Groen van Prinstererstraat en hard wegrende. De politieman trok een sprintje en kon de bestuurder aanhouden.
Hij werd meegenomen naar het bureau en blies een promillage van 0,79. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.


Zutphen - Fietsendief op heterdaad aangehouden


Een 48-jarige man uit Breskens heeft maar kort kunnen genieten van zijn gestolen fiets. De diefstal vond plaats op zondag (13-03) rond 08.15 uur aan de Tadamasingel. Aangever had zijn fiets buiten klaargezet en ging even naar binnen om zijn schoenen aan te trekken toen zijn vrouw riep dat er een onbekende met de fiets vandoor ging.
De man bedacht zich geen moment en rende er achteraan. Na zo'n 25 meter had hij
verdachte en fiets te pakken en werd overgedragen aan de politie.
Bij controle bleek de Breskenaar ook nog een boete van E 60,- te moeten betalen.
De politie maakt proces-verbaal op


Lochem - Man slaat zichzelf inde boeien.


De politie heeft op zondagmiddag (13-03) een 26-jarige inwoner van Lochem uit een benarde positie bevrijd. De man meldde zich, enigszins beschaamd, geboeid bij het politiebureau. De man had de boeien afgepakt van een bekende jongere van hem


Toch wel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van dit hulpmiddel had hij zichzelf ongemerkt in de boeien geslagen en bleek er tot zijn schrik geen sleutel voorhanden. Zijn hoop was nu gevestigd op de politie. Aangezien het een ander soort boeien betrof dan de politieboeien, was goed raad duur. Uiteindelijk schoot de boei los door de persoonlijke tactiek van een politieman en kon de man opgelucht het bureau


verlaten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --