CPNB


Gratis reizen met Boekenweekgeschenk zeer succesvol

13 maart 2005

Volgens eerste ruwe schattingen hebben meer dan 100.000 mensen op zondag 13 maart gebruik gemaakt om gratis met de trein te reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk Zomerhitte, geschreven door Jan Wolkers. Op enkele langere trajecten reisde zelfs meer dan 80% van de reizigers met het geschenk. Hierdoor ontstonden hilarische situaties omdat sommige conducteurs voortdurend Zomerhitte van Jan Wolkers ter controle overhandigd kregen.

Het was het vierde jaar dat NS treinreizigers de gelegenheid gaf om gratis door heel Nederland te reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Het evenement mag zich beroepen op een jaarlijks stijgende populariteit.

Eerder deze dag las Jan Wolkers - mede mogelijk gemaakt door NS - in Koninklijk Theater Carré voor, waarbij 1300 mensen aanwezig waren. Gekozen was voor deze aanpak, omdat Jan Wolkers door zijn hoge leeftijd niet in staat was door het hele land voorleessessies te houden.

Het Boekenweekgeschenk wordt tijdens de Boekenweek gratis aangeboden door de boekhandel aan iedereen die voor ten minste EUR 11,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. De oplage van het Boekenweekgeschenk dit jaar is 750.000. De Boekenweek loopt nog t/m zondag 19 maart en heeft als motto ´Spiegel van de Lage Landen - Boeken over onze geschiedenis'.

Meer informatie over de Boekenweek en alle activiteiten op: www.boekenweek.nl

De Boekenweek wordt mede mogelijk gemaakt door NS.