Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/03)

OOSTERHOUT NB, 14 maart 2005

Zoekactie naar vermiste vrouw

OOSTERHOUT: De politie zoekt naar een vermiste vrouw uit Oosterhout. De 72-jarige vrouw wordt sinds vrijdag 11 maart vermist en de politie heeft ernstige redenen om zich zorgen te maken over de veiligheid van de vrouw. Dit wordt opgemaakt uit berichten die de vrouw achterliet. Vandaag, maandag 14 maart 2005, zette de politie een helikopter in, waarbij het landgoed Oosterheide en de Vrachelse Heide vanuit de lucht werden geobserveerd. Het personeel van de helikopter kreeg daarbij ondersteuning vanaf de grond van enkele agenten en een speurhond, die beide bospercelen doorzochten. Tot op heden heeft de zoekactie nog geen aanwijzingen opgeleverd.

Politie onderzoekt toedracht overlijden van schaap

WAALWIJK: De eigenaar van een schaap deed bij de politie aangifte van dierenmishandeling. Het feit vond vermoedelijk plaats tussen vrijdagmiddag 11 maart 17.00 uur en maandagochtend 14 maart 08.00 uur. De eigenaar vond het overleden dier op zijn bedrijfsterrein de Industrieweg, waarbij ook een stuk weiland ligt. Het dier vertoonde beetwonden en wonden van een steekvoorwerp. De politie gaat er van uit dat het schaap éérst in de hals is gebeten door een hond. Waarschijnlijk heeft de begeleider van de hond het schaap uit zijn lijden willen verlossen. Hij gebruikte daarbij vermoedelijk een nog onbekend steekvoorwerp.

Politie betrapt dronken automobilist

WAALWIJK: In de nacht van zondag 12 maart op maandag 13 maart controleerde de politie op de A-59 de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.25 uur. De 38-jarige bestuurder (afkomstig uit Heusden) had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 405 ug/l terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd. De verdachte is om 03.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Automobilist gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK: Op maandag 14 maart werd de politie omstreeks 05.40 uur geroepen bij een verkeersongeval op de A-59 ter hoogte van rustplaats Labbegat. Toen de agenten arriveerden, werd een 57-jarige inwoner van s-Hertogenbosch, juist door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De man had verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Op basis van de eerste bevindingen concludeert de politie dat de bestuurder van een vrachtauto onverwacht van de rechter rijbaan naar de linker rijbaan stuurde. Vermoedelijk zag hij daarbij het slachtoffer over het hoofd. De vrachtwagenchauffeur is een 24-jarige inwoner van Tilburg. De politie maakte proces-verbaal op en vorderde het kentekenbewijs van de personenauto in. Dit gezien de mate waarin dit voertuig beschadigd was.

Ruzie tussen ontevreden klant en prostituee

WASPIK: De politie arresteerde maandag 14 maart omstreeks 03.45 uur een 23-jarige inwoner van Waspik aan op verdenking van bedreiging. De man had een prostituee opgepikt en kwam met haar overeen dat hij tegen betaling sex met haar zou hebben. In de auto gebruikte het duo hard drugs en na verloop van tijd ontstond er ruzie. De man was niet tevreden over de bewezen diensten. De prostituee werd kwaad omdat het vooraf afgesproken bedrag niet kon worden betaald. Het stel ging boos uiteen, waarna de klant de vrouw achtervolgde. De vrouw was op dat moment in gezelschap van haar partner. Volgens de prostituee reed de verdachte met hoge snelheid op haar in en toonde daarbij ook een mes. De klant echter zegt een mes te hebben getrokken uit zelfverdediging omdat hij zich belaagd voelde door de vrouw en haar partner. Ook hij deed aangifte van bedreiging en schade aan zijn auto. De politie maakte proces-verbaal op, waarin de verklaringen van alle betrokken zijn opgenomen.

Woninginbraken

DONGEN: Er is het afgelopen weekend ingebroken in een woning aan de Oude Baan in Dongen. De nog onbekende dader betrad de woning door een kantelraam van de dakkapel te forceren. Hij ging er o.a. vandoor met een beautycase en sieraden. De politie benaderde dertien omwonenden met de vraag of zijn bijzonderheden hebben opgemerkt. Verder stelde de technische recherche diverse achtergebleven dadersporen veilig.

DRONGELEN: Zondagmiddag 13 maart werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Eindsestraat in Drongelen. Om binnen te komen forceerde de dader op grove wijze het keukenraam aan de achterzijde van het pand. Er verdween een rijbewijs en een geldbedrag. De inbraak vond plaats op het moment dat de bewoners niet thuis waren.

Baldadige jeugd opgepakt

RAAMSDONKSVEER: Op zondagavond 13 maart pakten agenten vijf jeugdigen op, variërend in leeftijd van 15 tot 19 jaar. De groep gedroeg zich hinderlijk in het winkelcentrum aan de Burgemeester Krijgsmangeerde. Zo was de deur van een van de winkelpanden besmeurd met ketchup. In het politiebureau bleek dat een 19-jarige inwoner van Raamsdonksveer drugs bij zich had. Controle van zijn kleding leverde een gripzakje weed, 3 pillen en een halve gram cocaïne op. In overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een boete van 500,- voor het bezit van deze hoeveelheid verdovende middelen. De anderen kregen allemaal een bekeuring vanwege het onnodig rondhangen in een portiek.

Diverse bedrijven slachtoffer van inbrekers

KAATSHEUVEL: Zondagavond 13 maart ontdekte een medewerker van een bedrijf dat er was ingebroken in het bedrijfspand van zijn werkgever. Het pand ligt aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. Door een raam te vernielen en te verwijderen wist de dader binnen te komen. Hij ging er vandoor met een computer, fax en printer werden gestolen. De inbraak is gepleegd tussen zaterdag 12 maart 12.30 uur en het tijdstip van ontdekking, zondagavond 13 maart om 18.40 uur.

OOSTERHOUT: Een beveiligingsbeambte zag op zondagavond 13 maart een inbreker weg vluchten na een bedrijfsinbraak aan de Hoevestein. De inbreker ging er in een personenauto met gedoofde verlichting vandoor, toen de bewaker arriveerde. Even kon de beveiligingsbeambte de vluchtauto nog achtervolgen, maar verloor de auto later uit het oog. Inspectie van het pand wees uit dat er meerdere computers en een flatscreen zijn weggenomen. Om binnen te komen forceerde de inbreker de voordeur van het pand.

WAALWIJK: Het beeldschermpje van navigatieapparatuur verdween bij een inbraak in een garagebedrijf in Waalwijk. De inbraak werd gepleegd op zondagavond 13 maart tussen 20.00 en 20.15 uur aan de Havenweg.

De politie stelt vast dat het inbrekers veelal om computerapparatuur te doen is. Het advies is om dergelijke apparatuur niet zichtbaar (ook niet overdag) vlak voor de ramen op te stellen.

Een overweging kan zijn om de apparatuur te verankeren aan bureaus of de vloer. In ieder geval kan het dagelijks maken van back-ups het verlies van informatie en bestanden voorkomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer