Gemeente Woerden

14 maart 2005

Deze maand veel vergaderingen van raadscommissies en gemeenteraad

De gemeenteraad heeft een aantal drukke vergaderweken voor de boeg. Naast de reguliere vergaderdata zijn er komende periode een aantal extra vergaderingen. Verder is maart ook de maand van het voorjaarsoverleg. Hieronder treft u de agendas aan. De agendas en voorstellen kunt u vinden bij de Bestuurlijke informatie. Ook liggen de vergaderstukken in de Koepel van het stadhuis. Aanmeldingen voor het spreekrecht kunt u mailen naar: raadsgriffie@woerden.nl.

Agenda commissie Ruimte maandag 14 maart
Aanvang: 20.30 uur


* 20.00 uur voorafgaand aan de vergadering: Presentatie ontwikkeling Hoge Rijndijk
Inhoudelijke behandeling volgt later.

* Vaststelling handhavingsnota bouwregelgeving en Handhavingsprogramma 2005
Gevraagd wordt om hiermee akkoord te gaan.

* Bouwplan Torenwal 6 Woerden
Op verzoek van de fractie van de ChristenUnie vergadert de commissie over de gevolgde procedure bij dit bouwplan.
* Hamerstukken:

- Bouw appartementen Utrechtsestraatweg 25 Woerden
- Bouwplan carport s Gravensloot 15

- Standpunt college op de Voorwaardennotitie windenergie
- Bouwplan Brede Scholen Schilderskwartier (vrijstelling artikel 19, lid 1 en voorbereidingsbesluit)

- Planschadeverzoek bouwplan Johan de Witlaan 1-G/hoek Johan van Oldebarneveltlaan 14.

Agenda commissie Zorg woensdag 16 maart
Aanvang: 20.00 uur


* Samenvoeging Erasmusschool en basisschool t Ravelijn Het college stelt voor de samenvoeging te ondersteunen en een krediet beschikbaar te stellen.

* Leerlingenvervoer naar Islamitische school in Alphen a/d Rijn (brief)
De GroenLinks-fractie stelt voor hier de hardheidsclausule toe te passen.

* Brief van PvdA- en GroenLinks-fracties over schoolzwemmen De fracties stellen voor om de toekomst van het schoolzwemmen te betrekken bij de exploitatie van de zwembaden.
* Financiële notitie Bibliotheekbeleid 2005-2008 Voorgesteld wordt in te stemmen met de notitie en het daaraan gekoppelde krediet.

* Herijking subsidiebeleid t.b.v. bezuinigingen op onderwijs en welzijn (bespreking van de systematiek).
Dit is een technische bespreking. De uitgebreide behandeling staat gepland op 21 maart (zie hieronder). Ook voor spreekrechtverzoeken verwijzen wij u naar 21 maart.

* Woonlastenstijging door landelijk beleid en stijging WOZ-waarden Op verzoek van GroenLinks wordt dit onderwerp besproken in de commissie.

* Investering Sportcentrum Snellerpoort
Het college stelt voor om een krediet beschikbaar te stellen voor diverse werkzaamheden aan de sporthal (en om geheimhouding te bekrachtigen ten aanzien van het kredietbedrag en onderliggende berekeningen).

Herinnering: 17 maart gecombineerde vergadering zendmast C2000 Woensdag 17 maart a.s. vindt een gecombineerde vergadering plaats van de commissies Bestuur en Veiligheid, Ruimte en Zorg. Aanvang: 20.00 uur. Op de agenda staat een presentatie van het landelijke projectbureau C2000 en de bespreking van een ingediende motie over de zendmast.
Aanmeldingen voor het spreekrecht ontvangen wij graag vóór 15 maart a.s. per mail: raadsgriffie@woerden.nl.

21 maart: extra commissie Zorg over bezuinigingen subsidies Aanmelden spreekrecht kan tot en met 19 maart a.s.

Verenigingen en instellingen hebben eind 2004 informatie ontvangen over de voorgenomen bezuinigingen op de onderwijs- en welzijnssubsidies. Deze bezuiniging bedraagt met ingang van 1 januari 2006 500.000,-.

Hoe gaat het nu verder?
Op 16 maart bespreekt de commissie Zorg de beoordelingssystematiek; dit is een technische bespreking. Op 21 maart staat de uitgebreide behandeling op de agenda. De commissie gaat dan in op de consequenties van het subsidiebeleid en de concrete bezuinigingsvoorstellen. Hier hebt u gelegenheid om gebruik te maken van het spreekrecht. Aan het eind van deze vergadering formuleert de commissie het advies aan de gemeenteraad. In de gemeenteraad van 31 maart a.s. neemt de gemeenteraad vervolgens een besluit.

Spreekrecht op 21 maart
Op 21 maart heeft u de gelegenheid om de commissie kort toe te spreken. Omdat er meerdere sprekers worden verwacht, verzoeken wij u om aanmeldingen voor het spreekrecht vóór 19 maart a.s. te melden. Doet u dit bij voorkeur per mail aan: raadsgriffie@woerden.nl. Noteer hierbij uw naam, telefoonnummer en eventueel organisatie. Telefonisch aanmelden is eventueel ook mogelijk via telefoon 42805.

Aankondiging Voorjaarsoverleg
Als voorbereiding op de begroting 2006 houdt de gemeenteraad ieder jaar het zogenaamde Voorjaarsoverleg. Onder andere wordt dan gesproken over het financiële meerjarenperspectief en de gewenste missie en visie voor de komende jaren. In het Voorjaarsoverleg worden afspraken gemaakt over de begroting 2006.
Belangrijke data van het Voorjaarsoverleg zijn:


* Woensdag 23 maart a.s. (extra gecombineerde commissievergadering)
* Donderdag 31 maart a.s. (gemeenteraad).

Zie ook:

- Vergaderstukken

Zie het origineel