Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nog 4 dagen om in te schrijven voor het Nationaal ICT Event 2005!

Woerden/Utrecht 14 maart 2005

De komende dagen heeft u nog de mogelijkheid om een project in te schrijven voor één van de award-categorieën van het Nationaal ICT Event 2005. De inschrijvingen sluiten namelijk op donderdag 17 maart 2005. Op 29 maart worden de genomineerden per categorie bekend gemaakt. Tijdens het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde prijzen uitgereikt: de Broos van Erp Prijs van het Ministerie van Economische Zaken, de Nationale ICT Awards, de R&D Award, de ICT Publieksprijs en de ICT Personality Award.

Aanmelden voor één van de eerste vijf awardcategorieën verloopt via de website www.nationaalictevent.nl.
De hoofdjury staat onder leiding van de voorzitter van het College van Bestuur TU Eindhoven, Amandus Lundqvist, en wordt terzijde gestaan door een vakjury van ICT-deskundigen. Het Nationaal ICT Event vindt plaats op dinsdag 17 mei 2005 in Media Plaza te Utrecht. De ICT Personality wordt gekozen door de leden van de hoofdjury, de ICT Publieksprijs door middel van een openbare on-line stemming.

De hoofdjury is onderverdeeld in vijf deeljury's:

. Roel Pieper is juryvoorzitter van de Broos van Erp Prijs;
. De jury van de ICT Award Grootbedrijf wordt voorgezeten door Amandus Lundqvist, voorzitter van het College van Bestuur van de TU Eindhoven;
. Pieter Spohr, directeur van Nederland BreedbandLand is voorzitter van de jury voor de ICT Award MKB;
. Leo Smits, directeur van Het Expertise Centrum, is juryvoorzitter van de ICT Award Overheid/Non-profit;
. De jury van de R&D en Innovatie Award wordt voorgezeten door mw. Annejet Meijler, directeur Exacte Wetenschappen NWO
. Voor de ICT Publieksprijs wordt geen jury samengesteld. Deze prijs wordt bepaald door de lezers van de bladen Computable, CRN, Emerce en Management Team van VNU Business Publications;
. De ICT Personality Award zal door de gezamenlijke juryvoorzitters worden gekozen, waarbij alle juryleden kandidaten kunnen voordragen.

Tijdens de eerste beoordelingsronde wordt de hoofdjury bijgestaan door een voorjury van ICT-deskundigen uit diverse betrokken organisaties.

Op 17 mei tijdens het Nationaal ICT Event zal overdag in een inhoudelijk programma tal van succesvolle ICT-toepassingen worden gepresenteerd en besproken. De genomineerden in de verschillende categorieën presenteren zich die dag voor jury en publiek in een laatste en beslissende ronde. Op het Netwerkplein zullen diverse activiteiten plaatsvinden, waarin de bezoekers van het dagprogramma actief kunnen participeren. De uiteindelijke winnaars krijgen 's avonds op een feestelijke gala-avond voor genodigden hun award uitgereikt.

Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen. Vele prominenten uit bedrijfsleven en overheid steunen het Nationaal ICT Event en participeren in de hoofdjury.

Winnaars van het Nationaal ICT Event 2004 waren:

. De Broos van Erp-prijs: Backbase BV

. Nationale ICT Award Categorie Grootbedrijf: De Efteling/LogicaCMG Nederland BV
. Nationale ICT Award Categorie MKB: Green Dino BV
. Nationale ICT Award Categorie Overheid / Non-profit: Universiteit Twente
. MyOffice Award (innovatieve kantoortoepassing): Vodafone
. De ICT Personality Award: Clifford Sobel
. De ICT Publieksprijs: Nederlandse Rode Kruis Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, ICT~Office en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de partners VNU Business Publications en VNU Exhibitions

Meer informatie over het Nationaal ICT Event is te vinden op www.nationaalictevent.nl
---

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht