FNV
FNV-top in actie

De top van Nederlands grootste vakcentrale, alsmede een aantal bonden moet morgen (dinsdag) vroeg uit veren. Ze delen dan folders uit die mensen aansporen deel te nemen aan de grote vakbondsdemonstratie op zaterdag 19 maart in Brussel. Daar komen naar de verwachting van het Europees Vakverbond (EVV) 50.000 mensen bijeen. Inzet is een socialer Europa, meer banen en vooral forse bijstelling van de dienstenrichtlijn of Bolkestein-richtlijn.
· Zo staan FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en zijn beoogde opvolgster Agnes Jongerius van 7.00 tot 8.00 te flyeren bij de stoplichten van het kruispunt Waalhaven (bij ingang ECT Home) in Rotterdam.

· FNV-Bondgenoten-voorzitter Henk van der Kolk en zijn CAO-coördinator Anja Jongbloed zijn van 7.15 tot 9.00 uur actief op Utrecht CS.

· Den Haag CS is dinsdagochtend van 7.00 tot 9.00 uur het werkterein van ABVAKABO-voorzitter Edith Snoey en haar CAO-coordinator Ronald Paping.

· En FNV KIEM neemt Amsterdam CS, Amstel en Sloterdijk voor zijn rekening. Voorzitter Lucia van Westerlaak staat van ongeveer 6.30 tot 8.30 uur op het laatstgenoemde station.
Inmiddels hebben zich al bijna 3000 mensen aangemeld via www.eenbetereuropa.nl of telefonisch via 0900 9690 voor de (gratis) busreis naar de Belgische hoofdstad. Opgeven kan overigens nu alleen nog telefonisch.

FNV Voorlichting/
Paulus Plas: 020 58 16 553