SP Tilburg


Tilburg, 15 maart 2005

SP wil snel nieuw besluit Heuvelreferendum

Nu de rechtbank heeft geoordeeld dat de gemeenteraad opnieuw (en béter) moet besluiten over het Heuvelreferendum, wil de SP dat dit ook zo snel mogelijk gebeurd. Op maandag 21 maart zou de raad opnieuw kunnen stemmen over dit onderwerp. Hiertoe schreef de fractie dan ook een brief aan de bezwaarschriftencommissie en de burgemeester.

Aan de Commissie voor de Bezwaarschriften en de Burgemeester van Tilburg

Tilburg, 15 maart 2005

Geachte commissie,

Zoals u inmiddels weet heeft de Rechtbank van Breda op 11 maart vonnis gewezen in de zaak die burgers hadden aangespannen tegen afwijzing van uw raadsvoorstel tot het gegrond verklaren van een bezwaar tegen afwijzing van het voorstel tot het houden van een referendum over de Heuvel.

De rechtbank heeft geoordeeld dat de gemeenteraad over uw voorstel opnieuw een besluit moet nemen, met inachtneming van de overwegingen in het vonnis.

Ik zou u dan ook willen voorstellen om het bedoelde raadsvoorstel van de Commissie voor de Bezwaarschriften ("Advies van de Commissie voor de Bezwaarschriften inzake 27 bezwaarschriften gericht tegen de afwijzing

van het referendumverzoek over het initiatiefvoorstel 'Betaalbaar actieplan voor een groen en leefbaar centrum"', Bijlage nr. 060 bij de raadsvergadering van 29 maart 2004) onverwijld opnieuw in te dienen bij de gemeenteraad.

www.heuvelautovrij.nl