LOCATIES SPELEN 2012 DOOR IOC GEINSPECTEERD

Moskou, 15 maart 2005 - Tijdens de twweede dag van het bezoek dat de IOC evaluatiecommissie aan Moskou brengt, was een rondleiding langs de voornaamste sportlocaties het belangrijkste agendapunt. Locaties zoals het Luzhniki Olympic Park en geplande locaties zoals het Olympisch dorp, het Internationale Televisie en Radio Centrum en het Centrale Perscentrum zijn bezocht.

Olympisch kampioen en Vice Executive Director van Moskou 2012, Dmitry Svatkovsky, verzorgde de rondleiding en liet zien dat tweederde van de voorgestelde locaties al bestaat, waaronder het hoofdstadium en de locatie waar de openings- en sluitingsceremonie zullen plaatsvinden, het Luzhniki Olympic Park.

In Moskou wonen meer dan 500 Olympische Kampioenen en meer dan 10 van hen sloten zich bij de rondleiding aan om de evaluatiecommissie specifieke details te geven over de verschillende locaties vanuit een atletisch perspectief.

'Ik ben ervan overtuigd, dat de leden van de evaluatiecommissie onder de indruk zijn van de geweldige locaties die wij ze vandaag tijdens de rondleiding hebben laten zien,' zegt Valery Shantsev, vice-burgemeester van Moskou en voorzitter van het bid comité.

De evaluatiecommissie is verteld dat Moskou's plannen voor de Spelen van 2012 absoluut haalbaar zijn omdat grondkavels voor de bouw van de locaties zijn gereserveerd en bouwvergunningen zijn toegekend. Het wachten is op een 'go' voor de realisatie van de plannen.

Eén van de geplande projecten is het J.A. Samaranch Nationaal Tenniscentrum dat vandaag door de leden van de evaluatiecommissie is bezocht. Deze sportfaciliteit van wereldformaat zal hoe dan ook worden gebouwd ongeacht de toewijzing van de Olympische Spelen van 2012 aan Moskou.

Moskou heeft alle noodzakelijke garanties van de regering gekregen. Deze garanties dekken alle financiële en andere verplichtingen gerelateerd aan het organiseren van de Spelen van 2012.

De positieve effecten die de Spelen zullen hebben op Moskou en haar mensen is een belangrijk punt voor de commissie. Valery Shantsev zegt: 'Als we worden gekozen als gaststad voor 2012 zullen, net als in 1980, de mensen van Moskou direct profijt hebben van de in snel tempo gerealiseerde verbeteringen van de infrastructuur. Na de Spelen zullen de locaties dienst doen als sportfaciliteiten van wereldklasse waarvan de volgende generatie atleten en het grote publiek gebruik kunnen maken.

Op de derde dag van hun bezoek krijgt de evaluatiecommissie presentaties te zien over essentiële thema's zoals het politieke en economische klimaat en de veiligheidsplannen. In de avond zal de commissie President Vladimir Putin ontmoeten en in besloten kring een rondleiding krijgen in het Kremlin. Hierna zal de commissie dineren met onder andere premier Mikhail Fradhov en burgemeester Yuhri Luzhkov.

Contact:

Catherine St-Laurent Olivia Lawe-Davies +7916 312 77 78 +7916 802 32 89

Catherine_St-Laurent@be.bm.com Olivia_Lawe-Davies @be.bm.com

Orly Polak

Burson-Marsteller
Karperstraat 10
1075 KZ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 20 579 5959
F: +31 20 579 5995
E: orly_polak@nl.bm.com
B-M 24h crisis hotline: +31 20 579 5997

www.burson-marsteller.nl
www.bursonmarsteller.com