Gemeente Bergschenhoek

Informatieavond
Zoals u wellicht weet werkt de Gemeente Bergschenhoek aan de planning en bouw van twee schoolgebouwen bij sporthal de Ackers en het Spectrum. Deze gebouwen zullen te zijner tijd de tijdelijke lokalen aan de Groeneweg vervangen.

Het gaat om een permanent gebouw van 18 klassen en een complex van 18 schoolwooneenheden. De schoolwooneenheden worden de eerste 15 jaar gebruikt als onderwijsvoorziening, daarna worden de lokalen geschikt gemaakt voor bewoning. Verder worden speel- en groenvoorzieningen aangebracht en worden er fietspaden, parkeerplaatsen en een basketbalveld gerealiseerd.

De schoolgebouwen en overige voorzieningen zijn ontworpen in nauw overleg met de schoolbesturen van Bergschenhoek. De gemeente is er dan ook van overtuigd een kwalitatief hoogwaardig ontwerp in handen te hebben waarmee de toekomst van het onderwijs in dit gedeelte van Bergschenhoek met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.

De ontwerpen van de permanente school, de schoolwoningen en het verkeerscirculatieplan in het plangebied rond sporthal de Ackers worden gepresenteerd op een informatieavond op 24 maart om 19.30 uur in t Spectrum.
U kunt de plannen dan met eigen ogen aanschouwen. Verder zullen de betrokken ambtenaren en adviseurs van de gemeente aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden en met u van gedachten te wisselen over het opgestelde verkeerscirculatieplan.
Voor de bouw van de schoollokalen zal een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, lid 2, van de WRO worden gevoerd. Het verkeerscirculatieplan zal onderdeel uitmaken van deze procedure. Via een aparte berichtgeving in de Heraut wordt u van het starten van deze procedure op de hoogte gesteld. De bouwplannen en het verkeerscirculatieplan zullen op dat moment ter inzage worden gelegd. U wordt dan tevens in de gelegenheid gesteld schriftelijke zienswijzen in te dienen.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 15 maart 2005 - Techniek Aralto ICT