Protestantse Kerk in Nederland


Nieuw: Diaconaal Jaar in het Zuiden

Durf over je grens, het jongerenprogramma van Jeugdwerk PKN, heeft een nieuw aanbod: Diaconaal jaar in het Zuiden. Met het Zuiden worden de continenten Afrika, Azië en Zuid-Amerika bedoeld. Jongeren tussen 18 en 25 jaar kunnen hier gedurende enkele maanden levenservaring opdoen bij één van de projecten van Kerkinactie.
Meelopen in een jongerencentrum in Kameroen, in een weeshuis in Rwanda, onderwijsprojecten in India, jeugdwerk in Argentinië of Peru Anders dan een Diaconaal Jaar in Nederland of in Europa/Amerika gaat het bij een Diaconaal Jaar vooral om het contact met de plaatselijke bevolking. De jongere leeft letterlijk met hen mee en deelt hun dagelijks bestaan. Meewerken is hier geen doel, maar wel een middel om het leven met anderen te delen.
Op die manier is een heleboel te leren. Bijvoorbeeld: je staande houden in een totaal andere cultuur, je aanpassen aan andere normen en waarden, loskomen van het relatief gemakkelijke leventje dat je hier leidt; rijkdom ervaren die niet in geld is uit te drukken, in landen waar armoede overheerst. Lees meer