Ingezonden persbericht


Pinnacle Systems introduceert ShowCenter 200 met High Definition foto en video ondersteuning

Dankzij een intuïtieve interface en uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit

biedt ShowCenter 200 een ongeëvenaarde amusementservaring.

NIJMEGEN, 15 maart 2005 -- Pinnacle Systems®, Inc. (NASDAQ: PCLE), marktleider in digitale video oplossingen heeft op de CeBIT haar nieuwste digitale media adapter aangekondigd, de ShowCenter 200.

Pinnacle ShowCenter 200 is een digitale mediaspeler en wordt rechtstreeks met de PC verbonden, of via een thuisnetwerk, en stuurt mediabestanden naar elke televisie of Home Cinema Set die met de ShowCenter speler verbonden is. Het complete pakket bestaat uit de ShowCenter speler, een afstandsbediening, netwerk- en voedingskabel en eenvoudig te gebruiken mediamanagementsoftware. De Pinnacle ShowCenter 200 werkt met zowel bekabelde- als draadloze (802.11g) thuisnetwerken.

High Definition video en foto ondersteuning

ShowCenter 200 ondersteunt naast standaard ook High Definition video- en fotobestanden wat de beeldkwaliteit zeer ten goede komt op televisies, LCD- en Plasma-schermen met HD ondersteuning. Gebruikers kunnen nu HD video - WMV, AVI en MPEG - afspelen. Foto's die met mega-pixelcamera's gemaakt zijn, worden nu ook in hoge resolutie op TV getoond.

Genieten van gedownloade video 's en muziek

De ShowCenter 200 is de ideale oplossing voor het gemakkelijk verzenden van op de PC opgeslagen muziek, foto's en films naar TV's en Home Cinema Sets overal in huis. ShowCenter 200 ondersteunt ook ondertitels bij het afspelen van de populaire XviD en VOB bestanden. Daarnaast is het mogelijk om live naar SHOUTcast(TM) internetradio te luisteren. Dankzij de USB-poort op het voorpaneel kan nu heel snel en gemakkelijk digitale media bekeken worden door direct een digitale camera, externe harde schijf of USB-stick aan te sluiten.

Krachtige Media Management

In tegenstelling tot concurrerende producten biedt ShowCenter 200 uitgebreide mogelijkheden voor het beheren en organiseren van bestanden met de Pinnacle MediaManager. ShowCenter 200 heeft geen enkele moeite met grote verzamelingen mediabestanden. Met Pinnacle MediaManager wordt de beschikbare media geimporteeerd. Alle media wordt vervolgens automatisch ingedeeld in categorieën. Playlists of fotovoorstellingen kunnen meteen op CD of DVD worden gebrand.

Eenvoudige installatie

De nieuwe en verbeterde installatiewizard zorgt voor een probleemloze en snelle verbinding tussen de ShowCenter 200 en de PC via het netwerk. Met de afstandsbediening kan dankzij het uitgekiende TV-menu en slimme categorie-indeling snel een keuze gemaakt worden uit de beschikbare media.

Bedien je PVR op de PC

Als de PC ook over een Pinnacle TV-tunerkaart beschikt kunnen de PVR functies (Persoonlijke videorecorder) via de ShowCenter speler in de huiskamer bedient worden. Via de afstandsbediening kunnen TV programma's direct worden opgenomen of geprogrammeerd. Opgenomen programma's worden meteen na de start van de opname in het ShowCenter TV-menu getoond.

Prijzen en beschikbaarheid.

De Pinnacle ShowCenter 200 is vanaf eind april beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 279,00 inclusief BTW.

Over Pinnacle Systems, Inc.

Pinnacle Systems voorziet omroeporganisaties en consumenten van geavanceerde oplossing voor het maken, opslaan en afspelen van digitale media voor gebruik in huis, in de studio en voor uitzendingen. De bekroonde digitale media-oplossingen van Pinnacle Systems worden over de hele wereld gebruikt voor uitzendingen, videobewerking, dvd- en cdr-authoring, en op het Internet. Pinnacle Systems is erkend marktleider en heeft negen prestigieuze Emmy Awards ontvangen voor technische vernieuwingen. Deze inzet wordt in alle productlijnen gerealiseerd.

# # #

Desgewenst is beeldmateriaal of meer informatie ook per email beschikbaar.

Perscontact:

Pinnacle Systems Benelux & South Africa

Tim van Donkersgoed

Kerkenbos 1015 Unit i

6546 BB Nijmegen

NEDERLAND

Tel.: +31 (0)24 373 1202

Mobiel: +31 (0)6 538 15 914

Fax: +31 (0)24 373 1701

Email: tdonkersgoed@pinnaclesys.com

Consumenten informatie:

Pinnacle Systems

www.pinnaclesys.com

Tel +31 (0)24 373 10 73