Ingezonden persbericht


Renault tekent voor IT-infrastructuurservices van CSC

Samenwerking met Renault stimuleert groei van CSC in Franse markt voor outsourcing

El Segundo, Californië, 15 maart 2005 - Computer Sciences Corporation (CSC) heeft een contract gesloten voor de levering van IT-infrastructuurservices aan Renault, de toonaangevende autofabrikant die gevestigd is in Parijs (Frankrijk). Het contract heeft een waarde van US$ 236 miljoen (EUR175 miljoen) en beslaat een periode van vijf jaar. Volgens het contract gaat CSC diensten leveren aan Renault-vestigingen in Frankrijk en Spanje op het vlak van infrastructuurbeheer, waaronder netwerk-, midrange- en mainframe-ondersteuning.

"De keuze van Renault voor CSC voor één van de grootste contracten op het vlak van infrastructuurdiensten in Frankrijk, verstevigt de positie van CSC in deze regio", aldus Van B. Honeycutt, bestuursvoorzitter en CEO van CSC. "De samenwerking met Renault bevestigt dat wij de ervaring en de mogelijkheden hebben om klanten in staat te stellen goede resultaten te behalen. Wij zien ernaar uit samen te werken met Renault en deze onderneming te helpen haar prestaties op operationeel en zakelijk vlak te verbeteren."

###

Over Renault
Renault is een internationale autofabrikant die wereldwijd actief is via zijn samenwerkingsverband met Nissan en de overnames van de Roemeense autoproducent Dacia en het Zuid-Koreaanse Samsung Motors. Renault hanteert een strategie van winstgevende en verantwoorde groei met zijn innovatieve, kwalitatief hoogwaardige aanbod van voertuigen en diensten. Al vijftig jaar lang is veiligheid een belangrijk speerpunt binnen de strategie. Op dit moment kan Renault bogen op de veiligste serie in Europa met zeven auto's die vijf sterren kregen bij de crashtests van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Wereldwijd telt Renault 132.000 werknemers. In 2004 verkocht Renault 2.490.000 voertuigen en realiseerde de onderneming een omzet van EUR40,7 miljard en een netto-winst van EUR3,5 miljard.

Over CSC
Computer Sciences Corporation is sinds de oprichting in 1959 uitgegroeid tot één van 's werelds grootste IT-dienstverleners. CSC's missie is het leveren van oplossingen aan organisaties in industrie en overheid, die exact aansluiten op hun specifieke eisen en die deze organisaties in staat stellen te profiteren van de geavanceerde toepassing van technologie.

CSC heeft wereldwijd circa 79.000 medewerkers. Zij richten zich op systeemontwerp en -integratie, outsourcing van IT en bedrijfsprocessen, applicatiesoftwareontwikkeling, web- en applicatie-hosting en management-consulting. Het hoofdkantoor van CSC staat in El Segundo, Californië. Het bedrijf behaalde een omzet van $13,9 miljard over de periode van de laatste 12 maanden (eindigend op 31 december 2004).