Gemeente Elburg


De GGDen in Gelderland en Overijssel hebben in het schooljaar 2003/2004 onderzoek gedaan naar de gezondheidstoestand van jongeren uit de klassen 2 en 4 van het voortgezet onderwijs. Vaak kwam de jeugd uit Elburg overeen met de omgeving, maar op een aantal punten zijn opmerkelijke verschillen, meestal in positieve zin.

Zo spijbelt de Elburger jeugd minder dan de jeugd in de regio Oost NL en de NW-Veluwe. 14% van de jeugd uit Elburg had in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek enkele keren of vaak suïcidale gedachten, wat minder is dan de omgeving. De Elburger jeugd gaat vaak met de fiets of lopend naar school, maar toch krijgen ze minder beweging dan de jongeren uit de omgeving. Ook zijn er meer jongeren in Elburg die niet dagelijks groente eten vergeleken met regio Oost NL.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de jeugd uit Elburg minder rookt, drinkt en drugs gebruikt dan jongeren uit de omgeving. Op seksueel gebied zijn de jongeren in Elburg minder actief dan leeftijdsgenoten uit regio Oost NL en de NW-Veluwe. Ook op andere punten vertoonde de jeugd uit Elburg verschil met de omgeving, maar over het algemeen is er veel overeenkomst.

Klik hier voor het hele rapport

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de GGD Noordwest-Veluwe.

Laatst gewijzigd: 15 maart 2005