Gemeente Gennep


College Gennep wil maatregelen in Loodsstraat e.o. 15-03-2005

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 8 maart besloten om de raad voor te stellen 46.500 euro beschikbaar te stellen voor aanpassingen in de openbare ruimte van de Loodsstraat en omgeving in Gennep. De maatregelen zijn bedoeld om de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving van de Loodsstraat te verbeteren. De volgende plannen zijn op initiatief van bewoners, door de gemeente in samenspraak met bewoners gemaakt.

Als de raad het voorstel van het college overneemt en geld beschikbaar stelt, dan komt er nog in 2005 een punaise op de kruising Wagenstraat-Loodsstraat en één op de T-splitsing Kruisstraat-Loodsstraat. Hiermee beoogt het college de snelheid van automobilisten te remmen en de veiligheid te vergroten.

Verder stelt het college voor om geld beschikbaar te stellen voor de uitbreiding en aanpassing van de bestaande speeltuin in de driehoek Emmastraat-Kruisstraat-Bergstraat. De plannen behelsen verder nog de vervanging van diverse betonnen paaltjes in de Loodsstraat en de renovatie van een tweetal (bielzen) bloembakken in de Kruisstraat.

Na een positief besluit van de gemeenteraad kan er begonnen worden met de aanbesteding en de uitvoering van de plannen. De gemeenteraad zal naar verwachting dit besluit nemen in haar vergadering van mei. Deze vergadering is openbaar. Er zijn geen verdere procedures of vergunningen nodig. De verwachting is dan ook dat de maatregelen binnen enkele maanden na het raadsbesluit uitgevoerd zijn.

Bewoners van de Loodsstraat en omgeving kunnen de komende dagen een nieuwsbrief over dit besluit in de brievenbus verwachten.