Gemeente Heemskerk


Heemskerks college geeft goede voorbeeld bij actie Paasbest

HEEMSKERK Dinsdag 15 maart wordt weer de actie Paasbest gehouden. Deze actie heeft tot doel om met verschillende scholen de openbare ruimte in Heemskerk rond de paasdagen een extra opgeruimd karakter te geven.

De afdeling Uitvoering en Beheer van de gemeente coördineert deze actie. Scholen gaan samen met medewerkers van de gemeente Heemskerk en de ReinUnie aan de slag om de eigen buurt een 'paasbest' aanzien te geven. Het gaat hierbij om het opruimen van kranten(-snippers), folders, plastic, puin, hout en blik.

Zwerfvuil
Het college van burgemeester en wethouders zorgt voor de officiële aftrap van de actie Paasbest. De collegeleden geven het goede voorbeeld door samen met kinderen van de 'Otterkolken' op dinsdag 15 maart om 13.30 uur een begin te maken met het verwijderen van het zwerfvuil rond de school. De actie wordt niet in de hele gemeente gehouden, maar alleen in de wijken waarmee een buurtcontract is afgesloten. Dit zijn de wijken Zuidbroek-Oosterwijk, Duin tot Dorp, Hart van Heemskerk en Boven de Baandert. Wanneer volgend jaar ook een contract is afgesloten met de wijk Van Acker tot Burcht, nodigen wij ook een school in deze buurt uit. Als bijdrage aan deze actie rijdt op 15 maart vanaf 10.00 uur een grote veegauto met een extra handveger van de ReinUnie in de omgeving van de scholen die aan de actie meedoen. Ook worden de prullenbakken in hetzelfde gebied geleegd. Naast deze actieve rol levert de ReinUnie het materiaal, zoals vuilniszakken en handschoenen, die voor deze actie onmisbaar zijn. De gemeente is tot de selectie van de scholen gekomen, doordat in de buurt waar de school gehuisvest is, het hoogste aantal meldingen over zwerfvuil is binnengekomen via het meldingnummer van de gemeente.De basisscholen die dit jaar meedoen zijn 'De Ark' in de wijk Zuidbroek-Oosterwijk, 'De Zilvermeeuw' in de wijk Duin tot Dorp, 'De Otterkolken' in de wijk Boven de Baandert en 'De Kariboe' in de wijk Hart van Heemskerk.
Deze actie speelt in op het beleid van de gemeente Heemskerk om bewoners te betrekken bij het leefbaar maken van hun eigen omgeving en in het bijzonder de kinderen hierbij duidelijk te maken wat voor rol hun gedrag hierbij speelt en wat zij kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van hun directe omgeving.