Politie Limburg-Noord

Zeven onopgeloste zaken in De Gouden Tip
Datum: 14-03-2005
Tijd bericht: 16:11
Plaats: VENLO / MAASTRICHT
In de uitzending van dinsdag 15 maart, roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van in totaal zeven zaken.

Zaak 1: poging overval op een tankstation in Herkenbosch Op 21 februari wordt door 2 mannen geprobeerd het tankstation aan de Koezoep in Herkenbosch te overvallen. Ze proberen binnen te komen als de medewerker bezig is de zaak te sluiten. Deze wordt door hen mishandeld, maar weet uiteindelijk de onbekende mannen tóch naar buiten te werken, waarna ze vluchten. De mannen hebben een weekendtas achtergelaten, die in de uitzending wordt getoond.

Zaak 2: pinfraude Velden
Op 28 oktober 2004 vergeet een man na het pinnen zijn geld mee te nemen. Als hij korte tijd erop terugkomt, is het geld weg. De onbekende man dit heeft meegenomen staat op bewakingsbeelden die in de uitzending worden getoond.

Zaak 3: pinnen met gestolen pas in Reuver Op 9 november wordt een pinpas gerold van een vrouw. Diezelfde dag wordt ermee gepind in Reuver. De bewakingsbeelden van de vrouw die hiermee pint worden in de uitzending getoond.

Zaak 4: doorrijden na aanrijding in Heerlen 16 februari vindt een aanrijding plaats in Heerlen waarbij de veroorzaker de plek van het ongeval verlaat zonder zijn gegevens achter te laten. Hij staat op bewakingsbeelden en de politie hoopt dat iemand de man herkent. Tekst:
Zaak 5: tanken zonder betalen in Wittem In Wittem wordt op 21 januari getankt zonder dat de bestuurder betaalt. De onbekende man en zijn auto, waarvan de kentekenplaten niet kloppen, staan op bewakingsbeelden.

Zaak 6: diefstal computers in Sittard In november 2004 weten drie mannen door middel van een afleidingsmanoeuvre twee computers te stelen uit de Maxwell winkel aan de Steenweg in Sittard. De mannen zijn op bewakingsbeelden te zien, mogelijk herkennen de kijkers hen.

Zaak 7: diefstal met geweld in Roermond Op 19 januari, als de supermarkt aan de Faunasingel in Roermond net geopend is, doet een man een greep in de kassa en rent er dan vandoor. 2 Medewerkers achtervolgen hem, waarbij de dief met een scherp voorwerp in hun richting steekt. Deze diefstal is in de uitzending gereconstrueerd.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 15 maart om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om zeven minuten over elk vol uur tot en met 21:07 uur en 00:07 uur. Ook woensdag 16 maart wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. Zaterdag 19 maart tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur.

Vanaf de eerste uitzending staan de teksten en foto's op de internetsite www.degoudentip.tv . U kunt alle zaken dan natuurlijk ook nalezen op L1-text pagina 147.