Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 15 maart 2005

SO - 4447 Verbetering stallen fietsen Heerlen-centrum Het college heeft besloten om op 2 manieren het stallen van fietsen in het centrum te verbeteren. Allereerst komt er een onbemande bewaakte fietsenstalling in de onderdoorgang aan de Promenade/Geerstraat. Bewaking op afstand met een automatische toegangscontrole zodat de fietser veilig zijn voertuig tegen betaling kan stallen. Daarnaast zal in het kader van het pleinenplan een onbewaakte en gratis fietsenstalling komen nabij het Glaspaleis. Degelijke fietsklemmen worden in de openbare ruimte geplaatst. De fietser kan dan na afloop van een inkoop of een bezoek aan het Glaspaleis de fiets weer heel terugvinden. De fietsklem is eerst tijdens een proefperiode in de Akerstraat uitgetest en wordt ook in andere steden met positief resultaat gebruikt. Op deze manier hoop het college het fietsgebruik voor bezoek aan het centrum te stimuleren.

WWS - 4293 Bijdrage foyersituatie theater Kerkrade Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het toekennen van een bijdrage van E 48.000,- aan Parkstad Limburg Theaters in verband met de kosten van de renovatie van de foyer van theater Kerkrade. Behalve Heerlen dragen ook Parkstad Limburg Theaters en de gemeente Kerkrade bij aan deze renovatie. De uitstraling van de foyer in Kerkrade is eveneens voor Heerlen van belang omdat Theater Heerlen tot medio 2007 gesloten is en daarom veel voorstellingen in het theater van Kerkrade plaatsvinden. Een goede overbrugging van de renovatieperiode van het Heerlense theater is van belang voor de uitgangspositie bij heropening ná de revitalisatie en de positie van Parkstad Limburg Theaters in de regio gedurende deze revitalisatie.

OW - 3886 Belanghebbendenparkeren en betaald parkeren Benzenraderweg tussen Aarweg en Leonard Stassenstraat In het deel van de Benzenraderweg tussen de Aarweg en de Leonard Stassenstraat geldt per 1 juli 2005 het zogenaamde belanghebbendenparkeren. Dit houdt in dat er voor de bewoners van dit deel van de weg speciale regelingen zijn om toch te kunnen parkeren in de buurt van hun woning. De bewoners hebben om deze regeling gevraagd nadat eerder dit jaar het deel tussen de Burg. Gijzelslaan en de Aarweg ook deze regeling kreeg. Op de hoek van de Benzenraderweg en de Aarweg worden vier extra (betaalde) parkeerplaatsen aangelegd bij de daar aanwezige winkels.

WWS - 3130 Verzelfstandiging jeugdraad
In 1998 is de jeugdraad Heerlen opgericht. De gedachte achter de oprichting was: de inbreng van jongeren vergroten bij het ontwikkelen en uitvoeren van het jeugdbeleid. De afgelopen jaren heeft de jeugdraad met wisselend succes gefunctioneerd. Rechten en plichten van jeugdraad en gemeente zijn in de loop van de jaren op de achtergrond geraakt. Reden om opzet en functioneren van de jeugdraad onder de loep te nemen. Na overleg met de jeugdraad is overeenstemming bereikt over een nieuwe opzet vanaf 2005. Er zijn afspraken gemaakt welke activiteiten/taken de jeugdraad op zich neemt en welk bijbehorend budget de gemeente hiervoor beschikbaar stelt. Belangrijkste veranderingen zijn: de jeugdraad wordt een Stichting, een uitvoeringsovereenkomst tussen gemeente en jeugdraad wordt getekend, voor uitvoering van de overeenkomst is een subsidie van ten hoogste E 15.000 beschikbaar en de jeugdraad zoekt huisvesting buiten het gemeentehuis (werkt drempelverlagend).
-----------------------
p e r s


---- --