Ingezonden persbericht


1262700.jpg

PERSBERICHT

Ledenwerfactie van de Openbare Bibliotheek Amsterdam een enorm succes; meer dan 4.700 nieuwe leden!

De laatste uitslagen zijn binnen! Conclusie: de ledenwerfactie die de Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft gehouden was een groot succes!!! Van december tot februari konden de inwoners van Amsterdam zich lid maken van de bibliotheek. Ze ontvingen drie maanden lang een gratis proefabonnement en een gratis Scanradio cadeau.

Er kwamen onverwacht zó veel mensen op de actie af, dat halverwege de actie de voorraad Scarnradio's al op was. Deze zijn toen weer bijbesteld. De actie heeft meer dan 4.700 nieuwe leden opgeleverd.

Marketing Manager Björn Stenvers van de OBA kijkt terug op een geslaagde campagne. "Naast de campagne in Amsterdam waren we ook de trekker voor de Noord-Hollandse ledenwerfcampagne die tegelijk liep. In Noord-Holland, incl. Amsterdam, hebben we meer dan 9.000 nieuwe leden binnengehaald. Dit is voor een campagne van deze omvang een nog nooit behaald succes. We merken dat de nieuwe leden ons assortiment nog niet helemaal kennen. Door het proefabonnement kunnen ze hier eens kennis mee maken. De OBA heeft in haar assortiment naast miljoenen boeken ook duizenden DVD's en CD's, gratis internet, duizenden activiteiten en meer dan 500 exposities per jaar."

In het najaar van 2005 zal zij in samenwerking met de collega-bibliotheken in de vier grote steden, Utrecht, Den Haag en Rotterdam weer een ledenwerfactie doen.

De Openbare Bibliotheek Amsterdam begon twee jaar geleden met de start van een afdeling marketing. De afdeling werkt voor haar 28 filialen in Amsterdam, 350 medewerkers, bijna 4 miljoen bezoekers per jaar en inmiddels meer dan 165.000 leden.


---

Noot voor de redactie,