Gemeente Leeuwarden

Wurst und Käse bij festival stripmagazine Mudhoen

Bron: Mudhoen (11-03-2005)
Zet uw aspirines vast op het nachtkastje, want de lapswansen van het Leeuwarder stripmagazine Mudhoen organiseren wederom een groot festijn! De derde editie van het gratis festijn vindt dit jaar plaats in de Gloppe, Leeuwarden.

Viel de muziek tijdens de vorige editie enigszins tegen, dit jaar is daar absoluut geen sprake van. Het festijn staat namelijk niet alleen in het teken van drank, maar de Mudhoen presenteert eveneens de nu al legendarische Mudhoen cd. Deze cd werd enkele nummers terug gratis verstrekt bij de Mudhoen en laat de muzikale kant van de makers van het eigenzinnige blad horen. Nummers over typische Mudhoen-zaken als bier en chips worden afgewissseld met odes aan hun stripfiguren. Soms zelfs door de stripfiguren zelf ingezongen. Nummers als 'Leedvermaak', 'Das Barch!' en 'Wurst und Käse' worden in de wandelgangen nu al klassiek genoemd.

Tijdens het festijn zullen vele van deze nummers voor het eerst live ten gehore worden gebracht. De avond zal worden afgetrapt door een sappig optreden van de dan nog nuchtere Charles en Frau Matta, ook wel bekend als het duo Widow Rowan. Ook de band van stripwinkelier Jan Vijver (als in Plas, red.) Noise Without zal tijdens hun tournee het festijn vereren met hun mix van Punk en New-wave. Boogaloo, de grote afwezige op de Mudhoen-cd, maar desondanks de Mudhoen-huisband, zal het podium betreden met hun bekende jazzy hip hop geluid.

De grootste klapper wordt echter verzorgd door de andere minder bekende Mudhoen-huisband: De Mudhoen! Redactieleden Alex, Rico aangevuld met drummer Klaas, zullen een prachtige set verzorgen. De geruchten gaan dat het derde redactielid Kerat de zaal tijdens dit optreden zal ontvluchten, zo hard spelen zij. Tussen en na de optredens worden de plaatjes gedraaid door de ideale schoonzoon Dr. Chill en het reggae soundsystem Zunrize Zound. Al met een al een geheel verzorgde avond vol met muziek, drank en andere aangename dingen. Een festijn dat je niet mag missen!

Mudhoen Zuipfestijn
vrijdag 18 maart, vanaf 22.00u.
De Gloppe, Leeuwarden
gratis entree

www.gloppe.nl
www.mudhoen.com