Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

ons kenmerk: TRCJZ/2005/696
datum: 17-03-2005
onderwerp: vrijstelling IB van SN bijdragen

Bijlagen: 1

Geachte Voorzitter,

Hierbij stuur ik u, naar aanleiding van het verzoek van de vaste kamercommissie voor LNV, mede namens de staatssecretaris van Financiën mijn reactie op de brief van het Platform Particulier Beheer Buitengebied van 17 februari 2005 (kenmerk: PG04781B.120/11) inzake vrijstelling inkomstenbelasting voor subsidies particulier natuurbeheer.

Naar aanleiding van de zorg die het platform uit over dit dossier kan ik u melden dat het verkrijgen van goedkeuring van de Europese Commissie met betrekking tot de fiscale vrijstelling, ondermeer inzake SN-functieverandering, prioriteit heeft.
Het Platform heb ik bij brief van 21 februari jl. (bijgevoegd: kenmerk DN.2005/166) schriftelijk nader geïnformeerd over de stand van zaken. In die brief heb ik het Platform ook toegezegd mij, waar mogelijk, in te zetten voor bespoediging van de behandeling en de particuliere natuurbeheerders schriftelijk op korte termijn te informeren.

Wat betreft het in de brief van het Platform genoemde dossier N344/A/199 heeft de Commissie aanvullende vragen gesteld, welke mijn departement - vanwege daarvoor noodzakelijk onderzoekswerk - op 18 oktober 2004 heeft kunnen beantwoorden. De Commissie heeft daarop nog niet gereageerd. Ik zal informeren op welke termijn een reactie is te verwachten.

De minister van Landbouw, Natuur
en Voedselkwaliteit,

dr. C.P. Veerman
Bijlagen
Onduidelijkheid vrijstelling IB van SN bijdragen