Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Wijziging tarieven gebouwd

PERSBERICHT
Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft op 3 januari 2005 in zijn eerste vergadering de begroting en de daarmee samenhangende belastingtarieven vastgesteld. Hierbij is aangetekend dat de tarieven voor de categorie eigenaren gebouwd een voorlopig karakter hebben omdat de nieuwe WOZ-waarden nog niet bekend waren.

In 2005 wordt voor de omslagheffing van gebouwde eigendommen gebruik gemaakt van de door de gemeenten vastgestelde nieuwe WOZ-waarden. Om de tarieven definitief vast te stellen heeft Schieland en de Krimpenerwaard op basis van een aantal geleverde WOZ-bestanden van gemeenten de gemiddelde stijging van de economische waarden berekend.

Ondanks de hogere WOZ-waarden blijft de totale belastingopbrengst gelijk. Schieland en de Krimpenerwaard hanteert als uitgangspunt dat het waterschap niet rijker of armer zou moeten worden door deze nieuwe taxaties.

De voorgestelde tarieven, die lager zijn dan de voorlopig vastgestelde tarieven in januari, moeten nog definitief worden vastgesteld door het algemeen bestuur op 30 maart 2005.

De aanpassing heeft terugwerkende kracht tot 1 januari 2005.

Waterkeringszorg

Waterkwantiteitsbeheer

Wegenbeheer

Voorlopig Vastgesteld tarief januari 2005

EUR0,15

EUR 0,44

EUR 0,61

Tarief op basis van nieuwe WOZ-waarden

EUR 0,11

EUR 0,32

EUR 0,43

Verlaging

EUR 0,04

EUR 0,12

EUR 0,18