AutoRai

Kia Rio eindigt wederom als eerste in Superfinale

(18-3-2005)
Ter afsluiting van het Ice Racing seizoen vond op 13 maart de zogenoemde Superfinale van de Andros Trophy, âs werelds voornaamste jaarlijkse Ice Race kampioenschap, plaats. Yvan Muller, wereldkampioen Andros Trophy Ice Racing 2005, behaalde met zijn Kia Rio de overwinning, met ruime voorsprong op zijn tegenstanders. In januari dit jaar won Muller met zijn Rio voor de tweede keer de Andros Trophy. Hiermee zette Kia dit jaar bovendien voor de eerste keer de constructeurstitel op haar naam. De Andros Trophy bestaat uit twaalf races die in de periode van november 2004 tot en met januari 2005 werden gereden. Op 13 maart werd het seizoen afgesloten met de Superfinale, een spectaculaire laatste ronde op het gloednieuwe ijscircuit in Saint Dié des Vosges.

Gedurende het Andros seizoen heeft het Kia team een indrukwekkende en onverslaanbare boventoon in de titelverdediging gevoerd: het team dat uit twee Rioâs bestaat, won al negen van de twaalf races en voegde daar afgelopen weekend ook nog eens de zege van de slotfinale aan toe. Muller startte vanaf pole position en eindigde met een voorsprong van maar liefst vier seconden op zijn tegenstanders. Hoewel deze laatste ronde niet meer meetelt voor het kampioenschap dat al op naam van Muller staat, heeft het wel voor een glorieuze afsluiting van het seizoen gezorgd.

De Superfinale vormde een thuiswedstrijd voor Muller en zijn team. Muller is op nog geen 100 km van Saint Dié geboren en de thuisbasis van het team ligt op kleine afstand van het parcours. Het circuit ligt in het noordoosten van Frankrijk en is speciaal gebouwd voor ice racing en het testen van winterbanden.

Yvan Mullers succesvolle samenwerking met Kia is gestart in 2004. Toen bestond het Kia team uit één Kia Rio waarmee hij reeds de overwinning behaalde in de Andros Trophy 2004. De dubbele overwinning in 2005, zowel op rijders- als constructeursniveau, alsmede het winnen van de Superfinale bevestigt de kracht van de samenwerking.