Ingezonden persbericht


Nijmeegse horeca biedt oplossing aan Doornroosje

Oplossing bespaart gemeente minimaal E 10 miljoen

NIJMEGEN, 18 maart 2005 -- De Nijmeegse horeca heeft een constructieve oplossing voor de huisvestingsproblemen van cultuurpodium Doornroosje. Een groot aantal horecabedrijven in en rond het centrum van Nijmegen stelt structureel gratis zalen ter beschikking.

De Matrixx, The Shuffle, Inferno, Drie Gezusters, Sjors en Sjimmie, de Buren (voorheen Wolk en Spijker), de Ambassadeur en Lux; het is slechts een greep uit de horecazaken met zalen geschikt voor de typische Doornroosje programmering. Zij zijn bereid om op overeengekomen dagen de Doornroosje sfeer en cultuur te voeren binnen hun bedrijven, zoals bijvoorbeeld deurbeleid, prijs van drankjes en de inrichting.

Zonder locatie(s) kan Doornroosje geen cultuur programmeren. Zonder gasten is de horeca een lege boel en dus gebaat bij een goede zaalbezetting. Door samenwerking is een ideale combinatie mogelijk. Beide vullen elkaar volledig aan en het bespaart de subsidiërende overheid veel geld. Op dit moment draagt de gemeente Nijmegen jaarlijks 550.000 euro bij aan de exploitatiekosten van Doornroosje. De bouw van een eventueel nieuw pand is begroot op tussen de 10 en 14 miljoen, terwijl de huur van bestaande locaties ook in de papieren loopt. Doordat de horeca locaties om niet beschikbaar stelt kan dit onderdeel van de subsidie komen te vervallen en besteed worden aan andere zaken.

Doornroosje kan voor ieder specifiek optreden of evenement een keuze maken uit de meest geschikte zaal van één van de aanbiedende horecabedrijven, met de daarbij behorende faciliteiten en capaciteit. De afdeling Groot Nijmegen van Koninklijk Horeca Nederland gaat graag met de gemeente en Doornroosje om de tafel om de details van het collectief uit te werken.

Noot voor de redactie -