Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin en Internationaal Olympisch Comité breiden IT-partnershipcontract uit met Olympische Winterspelen Vancouver 2010 en Olympische Spelen 2012

De grootste IT-gerelateerde sportovereenkomst ter wereld

Parijs, 18 maart 2005 - Atos Origin kondigt aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De IT-dienstverlener zal optreden als leidende systeemintegrator van de Olympische Winterspelen van Vancouver 2010 en de Olympische Spelen 2012 en blijft in deze hoedanigheid tot 2012 de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen.

Deze overeenkomst betekent een belangrijke uitbreiding van het grootste IT-gerelateerde sportcontract ooit gesloten. In vervolg op de succesvolle afronding van de Olympische Winterspelen van Salt Lake City in 2002 (destijds onder verantwoordelijkheid van het door Atos Origin overgenomen SchlumbergerSema), de Olympische Spelen van Athene (2004), de voorbereidingen op de Olympische Spelen van Turijn (2006) en Beijing (2008), is Atos Origin nu ook de leidende systeemintegrator van de Olympische Winterspelen van Vancouver (2010) en de Olympische Spelen in 2012, die op 6 juli 2005 officieel worden aangekondigd.

In haar hoedanigheid van wereldwijde IT-partner van het Internationaal Olympisch Comité is Atos Origin verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het beheer en de beveiliging van cruciale informatiesystemen gedurende de Olympische Spelen. Hieronder vallen de volgende diensten:
. het beheer van Games Management Systems ten behoeve van accreditatie, het ontsluiten van managementinformatie, personeelsbeheer, medische dienstverlening, systemen voor deelnemersregistratie en kwalificatie van atleten
. management van Info Diffusion Systems ten behoeve van het verzamelen van alle relevante data met betrekking tot het sportevenement en ontsluiting hiervan via intranet, internet en distributie onder internationale persagentschappen en commentatoren
. centraal operationeel management van activiteiten voorafgaand aan de Spelen, het management van het Technologisch Operationeel Centrum en de coördinatie van help desk services
. de beveiliging van de IT-infrastructuur van de Olympische Spelen

Als systeemintegrator zal Atos Origin haar eigen applicaties integreren met state-of-the-art software- en hardware-toepassingen van het bestaande consortium van tien technologiepartners. Daarnaast zal de IT-dienstverlener de performance van legacy-systemen maximaliseren voor het realiseren van oplossingen die operationele kosten en investeringen tot een minimum beperken. Verder ziet Atos Origin toe op een effectieve overdracht van kennis die tijdens eerdere Spelen zijn opgedaan met als doel deze op brede schaal opnieuw in te zetten en voor het behoud van kennis en disciplines op het terrein van systeemintegratie.

Atos Origin heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle technologische ondersteuning van de Olympische Spelen van Athene in 2004, waarbij zij haar kwaliteiten op

het gebied van de levering, integratie en beveiliging van een kritische IT-infrastructuur op effectieve wijze heeft gebundeld. Dankzij de inzet van dezelfde teams van specialisten en voortbouwend op bewezen technologie voor het leveren van kosteneffectieve IT-oplossingen heeft Atos Origin bijgedragen aan het succes van andere belangrijke sportevenementen, waaronder de All Africa Games, Nigeria in 2003, de VN Wereldtop over Duurzame Groei in 2002 en het FINA Wereldkampioenschap Zwemmen in 2003.

Eén jaar voor de Olympische Winterspelen in Turijn werkt Atos Origin toe naar een vlekkeloze voltooiing van alle relevante IT-systemen en -operaties. Bovendien zijn de voorbereidingen voor de levering van de IT-infrastructuur voor de Olympische Spelen in Beijing in 2008 in volle gang. Deze worden terplekke uitgevoerd door een team van twintig IT-deskundigen.

"We zijn uitermate tevreden dat we ons partnership met Atos Origin als wereldwijde IT-partner van nog eens twee Olympische Spelen uitbreiden. De functie en het gebruik van informatietechnologie zijn vitaal voor een goede totstandkoming van beide sportevenementen. Atos Origin heeft in 2004 een cruciale rol gespeeld bij het succes van de Olympische Spelen in Athene. We zijn ervan overtuigd dat Atos Origin ook in de nabije toekomst uitstekende prestaties zal neerzetten tijdens de Olympische Winterspelen in 2006 in Turijn, de Olympische Spelen in 2008 in Beijing, de Olympische Winterspelen van Vancouver in 2010 en de Olympische Spelen in 2012", aldus Jacques Rogge, President van het Internationaal Olympisch Comité.

"We zijn er erg trots op deel uit te maken van de Olympische Beweging en kijken ernaar uit om onze samenwerking met het Internationaal Olympisch Comité voort te zetten. We beschouwen dit langdurige partnership als een uitgelezen mogelijkheid om onze kwaliteiten en ervaring met het beheer van grootschalige en complexe projecten te demonstreren. Dit project zal in positieve zin bijdragen aan het internationale imago van Atos Origin onder bestaande en toekomstige medewerkers, klanten en aandeelhouders", stelt Bernard Bourigeaud, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Atos Origin.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand van blue-chip bedrijven in alle marktsectoren. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.

Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht