Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 18 maart 2005

Verkeerscontrole

STEENBERGEN: De politie heeft donderdag 39 bestuurders bekeurd tijdens een verkeerscontrole in Kruisland, Steenbergen en Dinteloord. In Kruisland is gecontroleerd op de de Langeweg, Kruislandsedijk en Roosendaalseweg op snelheid. In totaal zijn 13 bestuurders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid is 97 km uur waar men 60 km/u mag rijden. Ook zijn daarbij 3 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In Steenbergen is de snelheid gecontroleerd (maximaal 60 km/u) op de Afgeslechtedijk en Kruislandsedijk. Hier zijn 6 bestuurders bekeurd. Op de Boonhil in Steenbergen is bekeurd voor niet handsfree bellen en het niet dragen autogordel. Aan de Franseweg in Steenbergen is 1x bekeurd voor snelheid, 2x bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en een bromfietser kreeg een boete voor het niet volgen van het verplichte fietspad. In Dinteloord is aan de Steenbergseweg 1x bekeurd voor een snelheidsovertreding en 10 bestuurders zijn bekeurd omdat zij de autogordel niet droegen.

Politie houdt meerdere verdachten mishandeling aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft het onderzoek naar twee geweldszaken in Bergen op Zoom afgerond. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat twee groepen jongeren problemen met elkaar hebben, ze discrimineren elkaar over en weer en gaan regelmatig de confrontatie met elkaar aan. De groepen jongeren hebben elkaar bewust opgezocht en voor de mishandeling waren er al confrontaties geweest. Men kende elkaar ook door het veelvuldig MSN verkeer en van school.

Allereerst is er de mishandeling van een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom op 18 februari jl. aan de Le Grandstraat. De jongen werd op straat opgewacht door een groep jongeren en is vervolgens mishandeld. De politie is gestart met een onderzoek en heeft diverse getuigen gehoord. Vervolgens zijn er 5 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het zijn allemaal jongeren in de leeftijd tussen 15 en 19 jaar oud. Een aantal jongeren had bij het treffen op de Le Grandstraat breekijzers bij zich. Hiermee is overigens niet geslagen. Het letsel van de aangever bestond uit verwondingen in het gezicht.

Op 4 maart 2005 vond er weer een confrontatie plaats tussen de groepen jongeren met daarbij ook wat oudere familieleden. In het zwembad voelde een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom zich bedreigd door een knaap die in de zaak bij de Le Grandstraat als verdachte was betrokken. Hij belde wat familieleden op die naar het zwembad kwamen. Inmiddels was de groep vertrokken naar een eetgelegenheid en hier werd de belager aangewezen. Hierop hebben ze deze jongen mishandeld. Hij heeft hiervan aangifte gedaan. In totaal werden vijf personen voor openlijke geweldpleging aangehouden. Alle verdachten zijn na verhoor heengezonden. Het gaat om twee 15 jarige jongens en drie mannen van 33, 40 en 42 jaar oud allen afkomstig uit Bergen op Zoom. De politie blijft beide groepen jongeren scherp in de gaten houden.

20 jongeren aangehouden voor vernielingen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft de afgelopen weken twintig jongeren aangehouden voor vernielingen en diefstallen in de wijk Oost. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaren oud en ze zijn afkomstig uit Bergen op Zoom. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van vernielingen, diefstal fietsen en racistische graffiti in de periode van 1 juni 2004 tot nu in de sterrenbuurt van wijk Oost. Uiteindelijk zijn ze bij deze groep jongeren uitgekomen. Met de aanhoudingen zijn tientallen feiten opgelost. De groep is o.a. verantwoordelijk voor het vernielen van wandplaten van een winkel aan het Zonneplein. Ook hebben zij ruiten van de loopbrug over de Plejadenlaan ingegooid en racistische graffiti gespoten bij de bibliotheek aan het Zonneplein. Verder hebben zij meerdere fietsen en bromfietsen gestolen. De politie heeft 8 (brom)fietsen gevonden en terug gebracht bij de rechtmatige eigenaar. Alle jongeren hebben een proces-verbaal gekregen en moeten zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Man aangehouden voor plegen vernielingen

BERGEN OP ZOOM: Woensdag is een 59-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor het plegen van een serie auto vernielingen in de Wijk Oost te Bergen op Zoom. In de periode 2001 tot en met 2005 pleegde hij tientallen vernielingen aan geparkeerde personenauto in de Gagelboslaan en Sterrelaan. Door een aantal buurtbewoners werd in overleg met de wijkagent in de weekenden op deze persoon gepost waarbij hij op heterdaad is betrapt. Tijdens het verhoor heeft de verdachte 31 zaken toegegeven. De vernielingen bestonden uit het bekrassen van de autos. De reden moet gezocht worden in bepaalde frustraties uit het verleden.

Politie controleert verkeer

BERGEN OP ZOOM: Donderdag heeft de politie op de de Gagelboslaan een verkeerscontrole gehouden. Er is gecontroleerd op het dragen van autogordels en handsfree bellen. Er zijn drie bekeuringen uitgeschreven.

Politie int nog uitstaande boete

BERGEN OP ZOOM: Donderdag is tijdens een verkeerscontrole aan de Getrudisboulevard een 26-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden. Zij had nog een bedrag van 487,50 aan openstaande bekeuringen uitstaan. De vrouw heeft direct betaald.

Duur afval

SINT WILLEBRORD: Bij verbouwingswerkzaamheden in de Vlaanders werd donderdag een betonmolen gebruikt. Op zich niet zo vreemd. Wel de manier waarop de bouwlustige zich van het overtollige cement ontdeed. Door een toezichthouder van de gemeente Rucphen werd vastgesteld dat de betonresten in het plantsoen en de riolering gestort werden. De politie heeft hierop de man een bekeuring van 515 uitgereikt. Daar komen nog bovenop de kosten die de gemeente moet gaan maken om het plantsoen en de straatkolk weer in originele toestand te brengen. Al met al dus een dure en uiterst milieuonvriendelijke manier om van het afval af te komen.

Politie zoekt vinder portemonnee gezocht

RUCPHEN: Donderdag belde een mevrouw met de politie zij haar portemonnee met inhoud, die zij eerder die dag was verloren, weer terug had gekregen. Een probleem het geld was eruit. De portemonnee was thuis door een vrouw bij haar afgegeven. Deze vrouw vertelde haar dat ze gezien had hoe een onbekende jongeman de portemonnee had opgepakt het geld eruit haalde en de portemonnee vervolgens weer weggooide. Toen had zij de portemonnee opgeraapt om deze af te geven. De politie wil graag in contact komen met de vinder om te kijken of de dader nog achterhaald kan worden.

Drie inbraken in woningen

ROOSENDAAL; Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Middenstraat. De dader is via het platte dak de woning ingeklommen door een horraam. De hele woning is doorzocht en de eigenaar mist een gsm en een digitale camera. Ook is donderdagavond geprobeerd in te breken in een woning aan de Prunuslaan. De eigenaar zat samen met zijn vrouw televisie te kijken toen zij meerdere malen getik hoorden. De man liep naar boven en deed het licht aan. Hij zag twee personen weglopen. De daders hebben geprobeerd de schuifpui in de slaapkamer te openen maar dat is niet gelukt. Donderdag is overdag ingebroken in een woning aan de Gerard Doustraat. De dader heeft het slot van de voordeur vernield. Een laptop en sierraden zijn gestolen.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Donderdag is aangifte gedaan van diefstal uit een auto die geparkeerd stond aan de Stoopstraat. De autoruit is ingeslagen. Een autoradio/cd-speler met luidsprekers is gestolen.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Een 38-jarige man uit Zegge is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het politiebureau 645 ug/l en dat is een forse overtreding. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij krijgt een proces verbaal om zich binnenkort bij de rechter te verantwoorden.

Auteur: Karen de Groot