Gemeente Den Haag

maart 2005
Europees geld voor stimulans technisch onderwijs onder jeugd (15 maart)

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag een bedrag van bijna 900.000 toegekend aan het project 'HANDS ON: aan het werk, aan de slag' van de Haagse Hogeschool. Met het geld worden negen zogeheten Edulabs ontwikkeld op acht basisscholen en één school voor praktijkonderwijs in het achterstandsgebied Den Haag Centrum Zuid. In deze 'laboratoria' komen jonge kinderen (van groep zeven en acht) in aanraking met techniek en doen ze technische kennis en vaardigheden op. Het geld komt uit het Europese programma Doelstelling 2 Den Haag Centrum Zuid.

Met het project hoopt de Haagse Hogeschool de instroom van kinderen naar de technische opleidingen te bevorderen, zodat er straks voldoende aanbod is aan technisch geschoold personeel voor het bedrijfsleven. Het project geeft een positieve stimulans aan de (technische) arbeidsmarkt in Den Haag Centrum Zuid en is een van de projecten ter bevordering van de lokale kenniseconomie. Daarnaast wordt één Edulab ingericht op de PABO, zodat de studenten tijdens hun opleiding ervaring kunnen opdoen met het concept en vervolgens kunnen toepassen tijdens hun stage of werk binnen het onderwijs.
Dit project bouwt voort op de ontwikkeling van de zeer succesvolle Edu- en technolabs ten laste van het programma digitaal leren.

Het Europese programma Doelstelling 2 richt zich op Den Haag Centrum Zuid met als doel het stimuleren van de economische bedrijvigheid. Het gebied Centrum Zuid is op het terrein van werk en inkomen een achterstandgebied. Door middel van de projecten binnen het D2-prgramma hopen de gemeente en de Europese Unie deze achterstand te verminderen. Den Haag is een van de negen steden waar het D2-programma wordt uitgevoerd.