Socialistische Partij

Europese fractie organiseert hoorzitting dienstenrichtlijn

11-02-2005 * De Europese parlementsfractie GUE/NGL, waartoe de SP behoort, organiseert op vrijdag 18 maart een openbare hoorzitting over de dienstenrichtlijn. Voorzitter Francis Wurtz (Frankrijk) nodigt burgers en leiders van maatschappelijke organisaties en vakbonden uit daarbij aanwezig te zijn.

In hun respectievelijke landen zijn alle partijen van de Europese GUE-fractie actief in campagnes tegen de dienstenrichtlijn. De SP richtte in Nederland samen met GroenLinks en diverse maatschappelijke organisaties het Platform Stop de Dienstenrichtlijn op. Maar ook ín het Europese Parlement laat de SP haar stem horen. Op dinsdag 15 maart verdedigt SP Europarlementariër Kartika Liotard haar kritische rapport over de dienstenrichtlijn voor de Commissie Milieu en Volksgezondheid.

De hoorzitting op vrijdag 18 maart zal plaatsvinden in het Europese Parlement in Brussel. Burgers en organisaties die daarbij aanwezig willen zijn kunnen zich per e-mail aanmelden bij eurofractie@sp.nl.

De dag na de hoorzitting, op zaterdag 19 maart, vindt eveneens in Brussel de internationale demonstratie tegen de dienstenrichtlijn plaats. Meer informatie daarover vindt u op de site van het Platform Stop de Dienstenrichtlijn: www.dienstenrichtlijn.nl.
* Actueel euronieuws